Liverpul sve bliži šampionskoj tituli

Izvor: Politika, 13.Apr.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul sve bliži šampionskoj tituli

U derbiju sezone Liverpul sa 3:2 pobedio direktnog konkurenta za trofej Mančester siti

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom terenu Mančester siti sa 3:2, u utakmici 34. kola Premijer lige i primakli se osvajanju šampionske titule. Liverpul je poveo sa 2:0 golovima Rahima Sterlinga u šestom i Martina Škrtela u 26. minutu, a Siti je izjednačio preko Davida Slive u 57, i autogolom Glena Džonsona u 62. minutu. Pobedonosni gol za „crvene” postigao je Kutinjo u 78. minutu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Ekipa Brendana Rodžersa je tako stekla pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelsi, uz meč više, i sedam bodova u odnosu na Siti, koji ima i dve utakmice manje. Liverpul je tako ostao neporažen u 2014. godini i u seriji je od 10 pobeda u prvenstvu.

Utakmica na Enfildu počela je sa sedam minuta zakašnjenja i minutom ćutanja u čast žrtava tragedije koja se pre 25 godina dogodila na stadionu Hilsboro, u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpula. Tragedija se dogodila na polufinaloj utakmici FA kupa protiv Notingem Foresta, a taj meč prekinut je u šestom minutu.

Liverpul je poveo u šestom minutu golom Sterlinga. Luis Suares ga je odlično pronašao na desnoj strani, a ovaj se oslobodio Vensana Kompanija i golmana Džoa Harta i pogodio pražnu mrezu. To je bila osma asistencija Suaresa kod devet golova Sterlinga, a ukupno njegova 12. u sezoni.

U 14. minutu Staridž je bio u odličnoj prilici, na asistenciju Sterlinga, ali je šutirao pored gola. Domaći su potpuno dominirali, posebno pred protivničkim golom.

U 18. minutu Siti je ostao bez Jaja Turea, koji se požalio na povredu prepone, a zamenio ga je Havi Garsija.

Liverpul je duplirao vođstvo u 26. minutu. Kapiten Stiven Džerard je izveo korner, najviši u skoku bio je Škrtel koji je glavom loptu poslao u dalji ugao. To je bio njegov sedmi prvenstveni gol u sezoni.

Siti je u završnici uspeo da se oslobodi pritiska i stvori nekoliko prilika. U 44. minutu pokušao je Silva glavom, ali je lopta izbijena u korner, posle kojeg se stvorila gužva pred golom domaćih. Sterling i Džonson su u dva navrata uspeli da skinu loptu sa gol linije, a na kraju je golman Minjole uspeo da je uhvati.

Minut kasnije dobro je šutirao Fernandinjo, ali je golman Liverpula dobro odbranio.

Ekipa Manuela Pelegrinija bolje je igrala u drugom poluvremenu, držala je više loptu i napravila više prilika. Sudija Mark Klatenburg je u 52. minutu oprostio Suaresu isključenje, pošto nije želeo da mu da drugi žuti karton zbog simuliranja.

Siti je smanjio na 1:2 u 57. minutu posle dobrih dodavanja kratkim pasovima stigli su pred gol Liverpula. Džejms Milner dodao je do Silve, koji je ubacio loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije gosti su izjednačili ponovo posle dobre kombinacije. U akciji su učestvovali Milner, Samir Nasri i Silva, koji je šutnuo na gol, a lopta je pogodila Džonsona i prevarila golmana Liverpula.

U 75. minutu Siti je mogao do trećeg gola, dobru šansu stvorio je Serhio Aguero, ali Silva nije stigao do lopte. Tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Kutinjo, golom u 78. minutu. Pogrešio je Vensan Kompani, koji je u kaznenom prostoru umesto da izbije loptu dodao do Kutinja, koji je sa 18 metara poslao loptu u mrežu.

Liverpul je do kraja uspeo da sačuva prednost, ali je utakmicu završio sa igračem manje pošto je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena isključen Džordan Henderson. 

---------------------------------------------

Džerard: Još ništa nismo osvojili

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je da je srećan zbog pobede nad Mančester sitijem, ali da njegova ekipa još nije osvojila titulu i da mora da nastavi da pobeđuje.

„Još nismo ništa osvojili, ali ovo je verovatno bila najbolja poruka našim protivnicima. Ovo je bilo najdužih 90 minuta koje sam igrao u karijeri. U nekim trenucima sam imao utisak da je sat išao unazad”, dodao je kapiten „crvenih”.

On je rekao da se ne slaže da je današnja utakmica bila odlučujuća, već je istakao da je svaka naredna najvažnija. „Ostvarili smo veliki rezultat i nemam reči... Ali, još se ne usuđujem da sanjam... Ostala su nam još četiri finala. Mislim da nam je najvažnija utakmica predstojeća protiv Noriča. Neka ostali pričaju ko će izgubiti i ko ima 'pol poziciju', to nije naša stvar. Najvažnije je da nas ova pobeda ne ponese, moramo da ostanemo mirni i koncentrisani”, rekao je Džerard.

objavljeno: 13.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.