Liverpul bez Lazara sa bele tačke porazio Siti, kapiten Kolarov promašio penal

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul bez Lazara sa bele tačke porazio Siti, kapiten Kolarov promašio penal

Fudbaleri Liverpula slavili su u drugoj utakmici grupe B Međunarodnog kupa protiv Mančester sitija na penale pošto je nakon 90 minuta bilo 2:2, a "građane" je u život održao Stevan Jovetić sa dva gola, dok je posle jedanaesteraca bilo 5:3 ukupan rezultat.

Mančester siti je bio znantno opasniji na početku utakmice, jer su izabranici Manuela Pelegrinija veoma lako dolazili do gola protivnika kroz kratke pasove i atraktivnu igru, ali nije bilo perfektne završnice sve do drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poluvremena i 53. minuta kada je lopta stigla sa desne strane u šesnaesterac i velikim propustom Stivena Džerarda do Stevana Jovetića koji je iz prve prosledio u mrežu Liverpula.

Čudno je bilo to što srpskog reprezentativca Lazara Markovića nije bilo ni na klupi protiv "građana", dok su Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov, koji je bio i kapiten na ovoj utakmici, igrali u startnoj postavi Sitija.

Liverpul šest minuta nakon primljenog gola dolazi do izjednačenja pošto je Sterling odlično povukao loptu i ubacio je u prostor Staridžu koji je, više slučajno, dodado do Hendersona, te je ovaj pogodio gornji desni ugao gola tima iz Mančestera.

U 68. minutu ponovo Jovetić pravi probleme za ekipu sa Enfilda pošto se pri udarcu Sinklera odlično postavio, zagradio Koatesa i sačekao odbitak od golmana Džonsa, te se tako upisao po drugi put na meču u strelce.

Sterling je bio umešan i u drugom poravnanju Liverpula, ali ovoga puta kao egzekutor. Staridž je iz levog ugla vratio loptu rubu šesnaesterca gde je Lukas Leiva spustio pas za Sterlinga koji je u primanju izbacio odbranu Sitija i na pet minuta do kraja meča naciljao donji desni ugao golmana Kabaljera.

Pristupilo se izvođenju penala, a prvi odgovornost je preuzeo Kolarov koji je ipak bio neprecizan jer je poslao loptu iznad prečke, a Staridž mu se istom merom revanširao. Jaja Ture takođe nije bio uspešan, dok je Čan bio prvi koji je pogodio mrežu. Nakon treće serije je bilo već 2:0 za Liverpul, jer Hesus Navas nije realizovao šut sa bele tačke, a Henderson bio siguran.

Pogodak Ieanaća u četvrtoj seriji nije mnogo značio Sitiju, jer je Leiva doneo drugu pobedu u grupi svom timu.

Podsetimo, u "Međunarodnom kupu šampiona", osam timova je podeljeno u dve grupe i u njima će svaka ekipa odigrati po jedan meč sa preostale tri. Pobednici grupa će se u Majamiju 5. avgusta nadmetati za trofej.

Grupu A čine Mančester junajted, Real Madrid, Inter i Roma, a u grupi B su Liverpul, Mančester siti, Olimpijakos, Milan.

Liverpul - Mančester siti 2:2 (1:1)

(Henderson 59, Sterling 85 - Jovetić 53, 68)

Liverpul: Džons, Keli, J. Ture, Koates, Enrike, Džerard, Henderson, Alen, Kutinjo, Lambert, Staridž.

Mančester siti: Kabaljero, Kliši, Bojata, Nastasić, Kolarov, Navas, Fernando, Zukulini, Milner, Jovetić, Džeko.

Međunarodni kup Šampiona 2014.

Petak, 25. jul

Olimpijakos - Milan 3:0 (1:0)

(Domingez 16, Dijamantakos 49, Buhalakis 78)

Subota, 26. jul

Mančester junajted - Roma 3:2(3:0)

(Runi 36, 45+1pen, Mata 39 - Pjanić 76, Toti 89pen)

Real Madrid - Inter 1:1 (1:0) nakon penala 4:3

(Bejl 10 - Ikardi 68pen)

Nedelja, 27. jul

Milan - Mančester siti 1:5 (1:4)

(Muntari 42 - Jovetić 12, 53, Sinkler 14, Navas 23, Ineanaćo 26)

Olimpijakos - Liverpul 0:1 (0:1)

(Sterling 5)

Sreda, 30. jul

Mančester junajted - Inter 0:0 nakon penala 5:3

Real Madrid - Roma 0:1 (0:0)

(Toti 58)

Četvrtak, 31. jul

Liverpul - Mančester siti 2:2 (0:0)

(Henderson 59, Sterling 85 - Jovetić 53, 68)

Subota, 2. avgust

Inter - Roma (19.00)

Olimpijakos - Mančester siti (20.00)

Mančester junajted - Real Madrid (22.06)

Nedelja, 3. avgust

Milan - Liverpul (02.30)

Utorak, 5. avgust

Finale (02.00)

Tabela:

Grupa A:

Mančester junajted 5 bodova, Roma 3, Inter 3, Real Madrid 1.

Grupa B:

Liverpul 5, Mančester siti 4, Olimpijakos 3, Milan 0.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Golgeterska eksplozija Jovetića, dao dva komada i Liverpulu! Kolarov promašio penal, Crvenima otvoren put ka finalu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2014

Simon Minjole je junak Liverpula, a Stevan Jovetić novi adut Mančester Sitija. Napadač crnogorske reprezentacije nastavlja da blista u pripremnom periodu, opet je častio rivala duplom dozom pogodaka, samo što je, za razliku od meča sa Milanom (5:1), nastavak njegove golgeterske eksplozije bio dovoljan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.