Lester preživeo il tormento della corda: Sevilji samo gol prednosti, moralo je bar tri (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Feb.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lester preživeo il tormento della corda: Sevilji samo gol prednosti, moralo je bar tri (VIDEO)

Šmajhel i Vardi sačuvali stolicu pod nogama

Ruke bi bile vezane iza leđa i zakačene za vešalo. Mučenik bi visio licem okrenut ka zemlji. Taj način mučenja tokom Španske inkvizicije zvao se strapado, palestinsko vešanje ili il tormento della corda. Trajalo je ne više od sat vremena pre no što bi nastupila smrt. Ali Lester je preživeo. Iako je Sevilja više od tih sat vremena mučila gosta iz Engleske, samo da bi na kraju na revanš ponela tek gol prednosti - 2:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Moralo je, naime, da bude makar tri ili više pogodaka u džepu Andalužana s obzirom na to da je Lester sve do 73. minuta izgledao kao odeljenje koje je učitelj izveo u parkić da se istrči. Kao da su Lisice visile na tom vešalu. Iščašenih udova i iskolačenih očiju. Mogli su samo da gledaju u zemlju. Od duševnog bola. Od sramote. Loptu svejedno nisu mogli da vide. Rekreativci. Tako su izgledali.

Osim Kaspera Šmajhela. On nikad nije više podsećao na slavnog oca Petera. Uostalom, cele ove sezone samo on i izgleda kao igrač aktuelnog šampiona Engleske. Na “Sančez Pishuanu“ bio je čudesan. Na momente je delovalo da je nemoguće savladati ga. Hoakin Korea nije mogao ni sa penala, koji je Ves Morgan skrivio u amaterskom maniru. Pokušao je i Serhijo Eskudero, pa ponovo Korea. Ma sve uzalud.

Ali retko kad tokom istorije Španci su izgledali moćni kao večeras u Andaluziji. Lester nije mogao da pređe centar igrališta, da veže dva pasa, da uhvati vazduh između dva protivnička napada. Pa tri, četiri, pet...

U 25. minutu Šmajhel je konačno poklekao. Eskudero je održao pokaznu vežbu na temu savršeni centaršut, a Pablo Sarabija, 1.000.000 evra plaćeno pojačanje iz Hetafea, glavu namestio baš onako kako je trebalo i postigao svoj deveti gol (uz 11 asistencija) u ovoj sezoni. Milion pametno utrošen.

Tu nije bio kraj Lesterovim mukama. I dalje su se klatili na konopcu. Šmajhel je, kao najviši među njima, prstima nekako uspevao da stolicu sačuva pod nogama. Početkom drugog poluvremena Vitolo u stativu, Sarabija pored gola i konačno u 62. minutu Koreino iskupljenje. Mada je najteži deo posla obavio Stevan Jovetić, koji je na sebe navukao i Morgana i Roberta Huta pre no što je odložio loptu do saigrača. Još jedna Seviljina mudra investicija.

Ali onda flešbek na prošlu sezonu. Jer ni kada je Lester sigurnim korakom gazio ka tituli prvaka Engleske - a tek sada vidimo koliko mu nije bilo mesto na tronu - nije to činio plesom po terenu. Ne, Lisice su pehar ukrale jurišima iz kontranapada. Upornim odbijanjem da umru i kad su im dušmani već rezervisali vence.

Sasvim neočekivano, Deni Drinkvoter do Džejmija Vardija. Nije se video do tog trenutka.

Taj Vardijev pogodak Lesteru je dao povoda da se nada da bi u revanšu mogao do preokreta.

SEVILJA - LESTER SITI 2:1 (1:0)

/Sarabija 25, Korea 62 - Vardi 73/

Sevillja (3-5-2): Riko - Rami, Langle (od 55’ Kariso), Eskudero - Marijano, N'Zonzi, Sarabija, Vitolo, Nasri - Jovetić, Korea (od 63’ Ibora);

Lester (4-2-3-1): Šmajhel - Simpson, Morgan, Hut, Fuhs - Drinkvoter, Ndidi - Olbrajton, Marez, Musa - Vardi.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.