Lalović: Ovo je veliko priznanje za rvanje, ali i za Srbiju

Izvor: Press, 03.Avg.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalović: Ovo je veliko priznanje za rvanje, ali i za Srbiju

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović, ocenio je danas da je njegov izbor u clanstvo Međunarodniog oklimpijskog komiteta (MOK) veliko priznanje ne samo za svetsko rvanje, već i za Srbiju.
         Lalović je danas postao prvi srpski stručnjak izabran u MOK, posle Bore Stankovića, koji je počasni član. Lalović je naglasio da je Stanković mnogo učinio na stvaranju dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << slike o Srbiji, i da će on pokušati da nastavi tim putem. "Moj izbor u članstvo MOK-a je značajan jer će se tako čuti i srpski glas", rekao je Lalović Tanjugu. Srpski stručnjak je pre dve godine doprineo da se rvanje vrati u olimpijsku porodicu, pošto je MOK u februaru 2013. godine, taj sport iisključio iz olimpijskog programa. On je podvukao da je u MOK izabran kao predstavnik FILA i ponovio da je to priznanje za ceo rvacki sport i  za Srbiju. "Rvanje je bilo netransparentno, a danas je mnogo toga promenjeno na bolje. Promenili smo način upravljanja, u kojem su sada žene više zastupljene Izjednačili smo broj kategorija na OI između muškaraca i žena, reorganizovali federaciju, uložili u razvoj rvanja, promenili pravila. Trebalo je dati garancije MOK-u da nas vrate u olimpijski program.", rekao je Lalović, koga su na današnjem glasanju podržala 77 članova MOK-a, od  83 koliko je glasalo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lalović: Čuće se srpski glas u MOK

Izvor: B92, 03.Avg.2015

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović ocenio je da je njegov izbor u MOK veliko priznanje ne samo za svetsko rvanje, već i za Srbiju...Lalović je postao prvi srpski stručnjak izabran u MOK, posle Bore Stankovića, koji je počasni član...On je naglasio da je Stanković mnogo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.