Lalatović eksperimentisao, Orlići poraženi: Slaba igra i evrogol Sergeja (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović eksperimentisao, Orlići poraženi: Slaba igra i evrogol Sergeja (VIDEO)

Mlada reprezentacija izgubila u prijateljskom meču u Slovačkoj

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi igru i rezultat iz meča od pre nekoliko dana protiv Švedske. U drugom prijateljskom meču tokom selektorskog mandata Nenada Lalatovića, Orlići su doživeli poraz na gostovanju Slovačkoj u Senecu. Domaćin je zasluženo slavio 2:1 u utakmici koju je novi selektor Srbije iskoristio da proveri sve raspoložive snage.

Lalatović je odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da odmori neke nosioce igre i pruži šansu rezervistima. Promenio je celu odbrambenu liniju u odnosu na meč sa Ukrajinom i dao šansu Antiću, Milenkoviću, Filipoviću i Marašu. U veznom redu nije bilo Sergeja Milinković Savića i Nemanje Maksimovića. Ožegovića je u špicu napada zamenio povratnik iz A tima Uroš Đurđević, dok su po krilima dejstvovali Veljko Simić i Srđan Plavšić. Međutim, ovakva Lalatovićeva kombinacija se nije pokazala uspešnom.

Prvo poluvreme nije oduševilo. Po jedna dobra šansa na obe strane i rovovska bitka na sredini terena. Najbolju priliku Srbije je propustio Uroš Đurđević u 17. minutu. Pod pritiskom naših igrača, popustila je poslednja linija Slovaka, Đurđević je izašao na golmana Rodaka ali je ovaj odbranio… Potom smo imali još jednu polušansu, ali je Plavšić zakasnio na centrašut Antića.

U 26. minutu je domaćin uzvratio preko kapitena Zrelaka. Slovački centarfor je sjajno tukao glavom sa peterca, ali Vanja Milinković Savić još lepšom paradom spasao gol Orlića. U 34. minutu je Lalatović morao prinudno da vrši izmenu pošto se Zdjelar povredio posle jednog klizećeg starta. Ustupio je mesto Maksimoviću

Srbija je imala jalovu inicijativu, ali ne i konkretne prilike do dolaska na poluvreme. Podatak da su naši momci imali 63 odsto loptu u posedu naspram 37 odsto Slovačke i da su imali čak 119 pasova više (214 naspram 95) najbolje govori o stilu igre. Slovaci su pokušavali dugim loptama i centaršutevima, ali Milinković Savić je u nekoliko puta bio sjajan u istrčavanjima.

Na poluvremenu je srpski selektor u igru uveo Grujića, Lazića, Živkovića i golmana Manojlovića, potom i Sergeja Milinkovića Savića, ali oni nisu uspeli da poboljšaju igru Srbije. Štaviše, usledilo je pogoršanje koje su Slovaci iskoristili.

Najava toga je bio detalj iz 50. minuta kada je Zrelak pobegao Filipoviću i Marašu i udarcem iskosa pogodio suprotnu stativu gola Srbije. U 58. minutu se zatresla mreža Srbije. Opet je puklo po desnom boku Srbije, Mihalik je dodao do Skovajse koji je uputio povratnu na penal, Grujić nije ispratio svog igrača i Benes je rutinski “iz prve” iskoristio zicer.

Samo tri minuta kasnije - 2:0 za Slovačku! Velika greška Milinković Savića na sredini terena koji je izgubio loptu i omogućio kontru Slovacima koju njihov najbolji igrač Zrelak rutinski pretvara u gol u situaciji “jedan na jedan” sa Manojlovićem.

Orlići su krenuli na sve ili ništa i uspeli vrlo brzo da prepolove prednost domaćina. Živković je pokušao po desnoj strani, zaustavljen je, ali se lopta se na 20 metara odbila do Milinković Savića. Popularni SMS je "zgazio loptu", prevario Slovake i onda fantastičnim udarcem levicom sa metara postigao evrogol pošto je pogodio gornji, suprotan ugao Slovačke. Ali taj gol nije bio varnica koja će rasplamsati vatru u igri Orlića…

Umesto da krenu još jače ka izjednačenju, opet su usporili i počeli da olako gube lopte i duele. Na kraju, Srbija je i dobro prošla. Slovaci su u 89. minutu imali sjajnu šansu za 3:1 pošto je Vestenicki strašnim udarcem sa 20 metara pogodio prečku.



Slovačka - Srbija 2:1 (0:0)

/Benes 58, Zrelak 61 - S. Milinković Savić 65/

Slovačka: Rodak – Valjent (od 46. Kotula), Skovajsa, Kralik, Šatka – Ivan (22. Huk), Benes – Mihalik (od 80. Vestenicki), Hrin (od 66. Šafranko), Špalek (od 46. Haraslin) – Zrelak

Srbija: V. Milinković-Savić (od 46. Manojlović) – Filipović, Maraš, Milenković (od 46. Lazić), Antić – Lukić (od 58. S. Milinković Savić), Zdjelar (od 35. Maksimović), Meleg (od 46. Grujić) – Plavšić, Simić (od 46. Živković) – Đurđević

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.