Lalatović: Teško je, ali fudbal je čudna igra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Teško je, ali fudbal je čudna igra

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri neće odustati od pokušaja da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, ali da će i sve osim poraza od AZ-a u revanšu baraža biti pozitivan rezultat.

"Došli smo da se pokažemo u što boljem svetlu, da pokažemo da nismo imali sreće, da smo zaslužili u najmanju ruku nerešeno u prvoj utakmici. Teško je pričati o prolasku dalje. Fudbal je čudna igra i dok god postoje šanse, sve je moguće. Mnogo smo uradili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došli do poslednjeg koraka i biću ponosan na svoje igrače i da ne uspemo", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Alkmaru.

Lalatović je ocenio da je srpski klub, po svim analizama, nesrećno izgubio 3:0 u prvoj utakmici igranoj prošle nedelje u Novom Sadu.

Trener novosadskog kluba je kazao da je "stekao utisak" da njegova ekipa ne bi mogla da prođe u grupnu fazu "kako god da je igrala u prvoj utakmici".

"Videli smo da možemo da igramo protiv AZ-a. Presudilo je njihovo iskustvo jer igraju mnogo jaču ligu od naše. Nemamo u prvenstvu ovako jake utakmice, osim možda dve godišnje. Imali smo svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Da smo postigli prvi pogodak, ko zna u kom bi pravcu išla utakmica. Na 2:0 smo oštećeni za čist penal", kazao je Lalatović.

Lalatović je istakao da bi prolaz u grupnu fazu "bio fenomenalan", ali da "treba biti realan" jer će biti "jako teško". "Sve osim poraza će biti pozitivan rezultat", dodao je.

Vojvodina će biti oslabljena neigranjem povređenih Uroša Stamenića i Nikole Trujića, dok je Lalatović odlučio da zbog rotacije ne povede štopera Vladimira Kovačevića.

Lalatović je rekao da bi Trujić odgovarao njegovom timu u Alkmaru, ali da veruje da će ga Nikola Ašćerić ili Miloš Trifunović dostojno zameniti.

Prema njegovim rečima, prednost AZ-a je to što pred punim stadionima igra jaku ligu u kojoj su odlični klubovi poput Ajaksa, PSV-a i Fejenorda, što je način kako se prave igrači, kao i da je veliki problem za srpski fudbal što to nema.

Lalatović je rekao da je Vojvodina uprkos svemu veliki klub i da to želi da pokaže u Holandiji. On je, takođe, govorio o problemima sa kojim se susreću svi u srpskom fudbaleru.

"Klub napreduje iz godine u godinu. Ali, od kada sam trener, prodali smo šest igrača, što je veliki hendikep. Živimo od te prodaje, nismo klub u kom igrači mogu da zarađuju 500.000 evra godišnje, već hiljadu-dve mesečno. Kada bi ovaj tim ostao na okupu, uz tri-četiri zvučnija pojačanja, mislim da bismo imali šanse da uđemo sledeće sezone u grupnu fazu", rekao je on.

"Bez obzira na to, odigrali smo osam utakmica u Evropi, imali najviše pobeda od svih srpskih klubova, a sa najmanjim budžetom, a pritom nas je najviše igrača napustilo", dodao je Lalatović.

Paločević: Bez pritiska protiv AZ Alkmara

Fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević rekao je danas da njegova ekipa bez pritiska dočekuje utakmicu protiv AZ Alkmara u baražu za Ligu Evropa, gde će pokušati da nadoknadi zaostatak od tri gola iz prvog meča.

Fudbaleri Vojvodine otputovali su danas u Holandiju, gde će sutra od 20 časova igrati protiv AZ Alkmara revanš utakmicu baraža za Ligu Evropa. AZ je prošlog četvrtka u Novom Sadu pobedio sa 3:0.

"Dok se igra uvek ima nade, sve zavisi kako počnemo utakmicu. Nemamo pritisak, oni imaju rezultat. Biće nam teško da nadoknadimo zaostatak, ali u dobroj smo formi i dobroj seriji, idemo rasterećeno da se nadigravamo. Sve bi bilo drugačije da smo u prvom meču poveli iz stopostotnih prilika koje smo imali. Oni su iskoristili svoje šanse, dali nam golove, a to u stvari nisu bile ni šanse, nego prilike posle polukontre i kontre. Da neko nije gledao pomislio bi da su nas razbili, ali nije bilo tako. Parirali smo im i bili bolji protivnik u polju, idemo tamo možda se i okrene sreća", rekao je Paločević novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Zbog povreda u Holandiji neće biti Nikole Trujića i Uroša Stamenića.

Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige Evropa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paločević: Bez pritiska na AZ

Izvor: B92, 24.Avg.2016

Fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević rekao je da njegova ekipa bez pritiska dočekuje utakmicu protiv AZ Alkmara u baražu za Ligu Evrope...AZ je prošlog četvrtka u Novom Sadu pobedio sa 3:0...Fudbaleri Vojvodine otputovali su u Holandiju, gde će u četvrtak od 20 časova igrati protiv AZ Alkmara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.