LŠ: Prošao šampion Gibraltara!

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Prošao šampion Gibraltara!

Ekipa Linkoln Redimps u gostima savladala Santa Kolomu 2:1 i u prvom evropskom nastupu izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Getty Images Sport

Šampion Gibraltara napravio je veliki uspeh odigravši 0:0 sa Santa Kolomom u prvom meču, a u revanšu je napravio senzaciju.

Klub iz Gibraltara gubio je 1:0 na poluvremenu utakmice u Andori, a potom u nastavku napravio istorijski preokret.

Imena Entonija Bardona i Lija Kaskjara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << strelava golova za Linkoln Redimpse ostaće ispisana zlatnim slovima u istoriju gibraltarskog fudbala.

Santa Koloma - Linkoln Redimps 1:2!

Priliku da učini nešto slično imao je i Folgore iz San Marina kojem je bio dovoljna pobjeda od 1:0 protiv jermenskog Pjunika za prolaz u narednu rundu, ali Jermenci nisu dozvolili iznenađenje.

Već poslije 45 minuta bilo je 2:0 za goste, a do kraja je domaćin uspeo da zabije gol, tek da se ponovi rezultat 2:1 iz prvog meča.

Ekipa Nju Sejnts iz Velsa opravdala je ulogu favorita u duelu sa Toršavnom i posle 2:1 u prvom meču slavila i u revanšu, i to sa ubedljivih 4:1.

Gol u gostima za 1:1 doneo je Krusejdersima iz Severne Irske prolaz u narednu rudnu u duelu sa estonskom Levadijom, pošto je u prvom meču bilo 0:0.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 1. KOLO:

Santa Koloma (Andora) - Linkoln (Gibraltar) 1:2 (1:0), prvi meč 0:0

Folgore (San Marino) - Pjunik (Jermenija) 1:2 (0:2), prvi meč 1:2

Levadija Talin (Estonija) - Krusejders (Severna Irska) 1:1 (1:1), prvi meč 0:0

Nju Sejnts (Vels)- Toršavn (Farska Ostrva) 4:1 (3:0) , prvi meč 2:1

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.