LE - Lion dao 11 komada, čudesan preokret Borusije i ispadanje Totenhema!

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Lion dao 11 komada, čudesan preokret Borusije i ispadanje Totenhema!

Poznati su i svi učesnici naredne faze Lige Evrope, evo kojih 16 timova ćemo gledati u 1/8 finala!

Totenhem je ispao iz Lige Evrope, zbog poraza u prvoj utakmici u Belgiji.

Oni su danas odigrali nerešeno protiv Genta 2:2, ali to nije bilo dovoljno, gosti prolaze dalje zbog pobede u prvom meču.

Jedan od junaka je i Stefan Mitrović, najviši je bio u skoku nakon kornera, uputio udarac ka golu, a loptu je nesrećno zahvatio Hari Kejn i poslao je u svoju mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za 1:1.

Prethodno je Eriksen doveo u prednost ekipu Totenhema, ali je autogol Kejna ugasio nade domaćinima.

Totenhemu je bilo još teže nakon crvenog kartona Dele Alija koji je engleski reprezentativac dobio u 40. minutu meča.

Vanijama je uspeo u 61. minutu da donese veliku nadu Totenhemu, ali jedini gol do kraja je postigla ekipa Genta i to preko Perbeta.

Rostov je odradio rutinski posao protiv Sparte iz Praga, danas je bilo 1:1, pa Rusi sa ukupnih 5:1 prolaze u osminu finala.

Šahtjor nije uspeo da sačuva 1:0 iz Viga, danas su gosti preko Aspasa iz penala uspeli da stignu do izjednačenja, pa su na programu bili produžeci. Tsmo, Gustavo Kabral donosi veliku pobedu Selti i plasman u narednu fazu.

Gosti su danas bili nekompletni jer nije igrao srpski reprezentativac Nemanja Radoja zbog žutih kartona.

Najubedljivija ekipa u ovom delu takmičenja jeste Lion. Francuski tim je danas bio veoma ubedljiv protiv AZ Alkmara, slavili su sa 7:1, pa ukupnim rezultatom 11:2 idu u osminu finala.

Fekir je postigao het-trik, Korne, Ouar, Diakabi i Darder su dodali po jedan gol. Na drugoj strani, Garsija je postigao jedini gol za AZ.

Nakon 2:2 u prvom meču u Rumuniji protiv Astre, Genk je danas uspeo da savlada svog protivnika sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Pocuelo u 67. minutu meča.

Najzanimljivije je bilo u Firenci. Ekipa Fiorentine je vodila sa 2:0 golovima Kalinića i Borhe Valera, da bi za 16 minuta gosti uspeli da preokrenu rezultat i to ne sa tri, nego sa četiri gola! Strelci su bili Štindl tri puta, i Kristensen jednom.

Nakon prvog meča bilo je 1:0 za Fiorentinu.

U meču Kopenhagena i Ludogoreca nije bilo golova, pa Danci zahvaljujući 2:1 iz prvog meča prolaze u narednu fazu.

Totenhem - Gent 2:2, prvi meč 0:1

Sparta - Rostov 1:1, prvi meč 0:4

Šahtjor - Selta 0:2 nakon produžetaka, prvi meč 1:0,

Fiorentina - Borusija 2:4, prvi meč 1:0

Lion - AZ 7:1, prvi meč 4:1

Kopenhagen - Ludogorec 0:0, prvi meč 2:1

Genk - Astra 1:0, prvi meč 2:2

Evo i spiska svih učesnika osmine finala:

APOEL, Ajaks, Anderleht, Genk, Mančester junajted, Roma, Kopenhagen, Selta, Olimpijakos, Gent, Rostov, Krasnodar, Menhengladbah, Lion, Bešiktaš, Šalke.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.