Kupališta u Evropi bezbedna za turiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupališta u Evropi bezbedna za turiste

Evropska agencija za životnu sredinu (EEA) saopštila je da su kupališta širom Evrope bezbedna za turiste, ali je upozorila da u Albaniji ima najviše plaža sa lošim kvalitetom vode.

U izveštaju agencije sa sedištem u Kopenhagenu se navodi da je kvalitet vode bio odličan na 87 odsto od više od 21.000 plaža koje su analizirane prošle godine.

Kvalitet vode se konstantno poboljšavao od 1991. godine, kada je samo 56 odsto kupališta imalo, kako je navedeno, odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vodu.

Luksemburg se nalazi na vrhu liste sa odličnim kvalitetom vode na svih 11 mesta za kupanje, a iza države su Kipar, Malta, Grčka, Hrvatska, Italija, Nemačka i Austrija.

Albanija je poslednja na listi i ima najviše kupališta s lošim kvalitetom vode.

EEA navodi da se na samo 1,6 odsto plaža ne preporučuje kupanje, što je manje u odnosu na 1,9 odsto kupališta prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.