Krojf: Barselona mora da vrati Gvardiolu

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krojf: Barselona mora da vrati Gvardiolu

Legendarni fudbaler Barselone Johan Krojf rekao je da bi uprava tog kluba na kraju sezone trebalo da otpusti trenera Herarda Martina i vrati Pepa Gvardiolu, koji predvodi Bajern.

Barselona ove sezone ne postiže očekivane rezultate, eliminisana je u četvrtfinalu Lige šampiona, a u prvenstvu zaostaje četiri boda za prvoplasiranim Atletiko Madridom.

"Najbolja stvar za Barselonu je povratak Gvardiole. Ako Đoan Laporta ponovo bude predsednik kluba, najbolje bi bilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrati Pepa, a kao pametna osoba, siguran sam da će to uraditi", rekao je Krojf za "Mundo Deportivo".

Gvardiola je predvodio Barselonu od 2008. do 2012. godine i za to vreme je sa klubom osvojio tri šampionske titule, po dve titule evropskog prvaka, Superkupa Evrope, Svetskog klupskog prvenstva, Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka, pošto je klub prekršio pravila transfera mlađih igrača, a izbio je i skandal oko neregularnosti transfera Nejmara.

"Ne donose odluke oni koji znaju šta treba da se radi, već oni koji žele da izvuku korist iz fudbala. Kada je (Đoan) Laporta bio predsednik, on je ostavio (bivšeg direktora fudbala) Ćikija Begiristajna, Franka Rajkarda, pa Pepa da donose odluke o fudbalu. Svi greše, ali oni su donosili odluke motivisani fudbalom, a Laporta je bio posvećen svom poslu i njihovoj zaštiti. Zato je to funkcionisalo. Bilo je dobrih i loših trenutaka, ali klub je tada napravio korak napred", dodao je Krojf.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.