Kraljevi, vratite pare!

Izvor: Mondo, 29.Avg.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kraljevi", vratite pare!

Vlasti grada Madrida zatražiće od Real Madrid tražiti povraćaj 18,4 miliona evra državne pomoći, na osnovu odluke Evropske komisije kojom je utvrđeno da je ta pomoć bila nezakonita.

Foto: Real Madrid/Promo

"Grad će preduzeti sve neophodne mere da postupi po odluci Evropske komisije i povrati 18,4 miliona evra pomoći koju je država odobrila Real Madridu", navodi se u saopštenju Gradskog veća.

Evropska komisija utvrdila je da je nezakonit sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o ustupanju zemljišta Real Madridu, koji je klub zaključio sa gradom Madridom, na čijem je čelu tada bila konzervativna Narodna partija.

Uprava Reala platila je 1998. godine 595.000 evra za zemljište, ali transakcija nije realizovana iz tehničkih razloga, zbog čega su gradske vlasti 2011. godine isplatile klubu 22,7 miliona evra kompenzacije, iako je, po oceni Komisije, trebalo da daju samo 4,3 miliona evra.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Madrid Realu: Vratite 18,4 miliona evra

Izvor: B92, 29.Avg.2016

Vlasti grada Madrida saopštile su da će od fudbalskog kluba Real Madrid tražiti povraćaj 18,4 miliona evra državne pomoći...To je saopšteno na osnovu odluke Evropske komisije kojom je utvrdjeno da je ta pomoć bila nezakonita..."Grad će preduzeti sve neophodne mere da postupi po odluci Evropske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.