Krajiška kosidba u Bukovcu, da se ne zaboravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajiška kosidba u Bukovcu, da se ne zaboravi

U Bukovcu, pored Novog Sada, održan je već tradicionalni, Zavičajni zbor-kosidba, u organizaciji Zavičajnog udruženja Manjača i Saveza krajiških udruženja. Cilj je očuvati tradiciju i običaje srpskog naroda sa tih prostora.

Nekoliko hiljada Krajišnika i njihovih gostiju okupilo se na brdu iznad Bukovca čija ih netaknuta priroda, kako je rečeno na otvaranju, podseća na domovinu iz koje ih je nužda poterala. Ovo druženje organizuju da ne bi zaboravili stare običaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pesme i igre iz rodnog kraja, poput bacanja kamena s ramena, klisanja, i krmanja.

Udruženje Manjača postoji od 2000. godine a zavičajni skup organizuju 17. put. Po prvi put,ove godine,  kako je istakla Ranka Srdić, iz Savez krajiških udruženjama, manifestaciju je , preko konkursa za kulturu, pomogla i Pokrajinska vlada.

Vulin:Nova Vlada će nastaviti Vučićevu politiku prema RS

Republika Srpska jeste i biće jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i buduće Vlade Srbije i, kada je u pitanju region, naša politika će se prelamati prema tome kako se drugi odnose prema Republici Srpskoj, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„I buduća Vlada, kao i svaka Vlada na koju presudno bude uticao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sa njegovom politikom kada je u pitanju odnos prema Republici Srpskoj, nastaviće sa očuvanjem Republike Srpske, nastaviće sa zaštitom i u diplomatskom i u političkom i u ekonomskom smislu Republike Srpske i nastaviće da radi na snaženju veza sa Republikom Srpskom", dodao je Vulin.

On je danas prisustovao Zavičajnom zboru Krajičnika jiških udruženja na Selištu u Bukovcu kod Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Srbija mora da neguje različitosti

Izvor: Blic, 17.Jun.2017

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je danas 17. zavičajnom skupu - kosidba, koji je u organizaciji Zavičajnog udruženja "Manjača" i Saveza zavičajnih uduženja, održan u Selištu kod Bukovca, mesta nadomak Novog Sada...Toj tradicionalnoj manifestaciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.