Kraj dramatične sezone u Crnoj Gori - Budućnost šampion!

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj dramatične sezone u Crnoj Gori - Budućnost šampion!

Fudbaleri podgoričke Budućnosti osvojili su treću titulu prvaka Crne Gore koju su prethodno, lošim igrama u drugom delu sezone, ozbiljno doveli u pitanje.

Posle 2008. i 2012. godine, ovo je treća titula ekipe Budućnosti, pa od večeras imaju najviše titula u Crnoj Gori. Po dve su osvojili Mogren, Sutjeska i Rudar, a po jednu Zeta i Mladost.

Novi drugoligaši su Jedinstvo, Lovćen i Bokelj. Petrovac i Rudar koji će nastupati u baražu.

Podsetimo, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ubedljive prednosti koju su Podgoričani imali na početku drugog dela sezone, Budućnost je ''od gotovog napravila veresiju'', pa su uoči poslednjeg kola čak četiri ekipe bile kandidati za titulu - Budućnost, Mladost, Zeta i Sutjeska.

Ipak, Budućnost je danas pred svojim navijačima savladala Jedinstvo sa ubedljivih 4:1 i tako osvojila pehar, iako su sa istim brojem bodova sezonu završili i Zeta i Mladost.

Ekipa Mladosti je u poslednjem kolu bila najubedljivija, deklasirala je Lovćen sa 7:2, a Zoran Petrović je postigao čak četiri gola u ovom meču i sa ukupno 14 pogodaka postao prvi strelac lige.

Crna Gora, 33. kolo

Budućnost - Jedinstvo 4:1

Zeta - Bokelj 1:0

Mladost - Lovćen 7:2

Sutjeska - Rudar 2:0

Dečić - Iskra 0:0

Grbalj - Petrovac 1:0

Tabela: Budućnost, Zeta, Mladost 57, Sutjeska 55, Dečić 50...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.