Krađa Drafta?

Izvor: MVP.rs, 24.Jun.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krađa Drafta?

Trojica igrača iz zelene sobe su izabrana na kraju prve i početkom druge runde.

Opšti utisak nakon NBA Drafta koji je održan prethodne noći je da najviše razloga za slavlje ima tim San Antonija. Spursi godinama unazad krajem prve i druge runde pronalaze igrače koje pretvaraju u zvezde i sa njima napadaju titulu, a prethodne noći su imali malo sreće. Sa 29. pozicije su uzeli Dežonte Marija (19, 196), frešmena sa Vašingtona koji je prema gotovo svim procenama trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << da bude loteri pik.

Reč je o košarkašu koji neodoljivo podseća na Rasela Vestbruka, ali koji ima problema sa šutom sa distance. U svojoj jedinoj sezoni na koledžu prosečno je beležio 16.1 poena, šest asistencija i 4.4 skokova, uz 28 odsto realizacije šuta za tri poena. Međutim, trebalo bi pomenuti da je u sličnoj situaciji bio Kavai Lenard kada je došao u San Antonio. On je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu iza linije za tri poena imao učinak od 29.1 odsto, dok je u sezoni 2015/16 šutirao sa 44.3 odsto uspešnosti. Jedan od najzaslužnijih za takav napredak je Čip Inglend, pomoćni trener u stručnom štabu Spursa. Pakleni rad očekuje i Marija, koji bi mogao da bude pravi naslednik Tonija Parkera ukoliko bude napredovao na način na koji se to očekuje od igrača Spursa.

Pored ekipe iz Teksasa, sreću je imao i Sakramento. Vlade Divac, prvi operativac tima, je sa 28. pozicije pokupio Skala Labisjea (20, 213), koji je prošle godine važio za drugog najtalentovanijeg srednjoškolca u Americi. Mladi centar sigurno neće biti u stanju da odmah da veliki doprinos, ali se radi o momku za kojeg treba strpljenje i koji ima veliki prostor za napredak na svim poljima. Pre Drafta je važio za loteri pika, ali je sudbina htela da bude izabran na kraju prve runde.

Najveće iznenađenje Drafta je veliki pad Dijonte Dejvisa (19, 211). Košarkaš koji je pre Drafta, baš kao Mari i Labisje, pozvan u zelenu sobu izabran je sa 31. pozicije. Boston ga je pokupio i zajedno sa 35. pikom poslao u Memfis u zamenu sa pika prve runde Klipersa 2019. godine. Slično kao kod Labisjea, Grizlisima će trebati strpljenja sa mladim Dejvisom.

Trebalo bi pomenuti da je dobar posao na Draftu odradila i ekipa Golden Stejta. Vice-šampion NBA lige je sa 30. pozicije uzeo juniora sa Venderbilta, Dejmiana Džonsa (20, 213). Rad se o centru koji već ima solidan napadački repertoar i veliki prostor za napredak, posebno kada je izvođenje slobodnih bacanja u pitanju. Takođe, Voriorsi su u zamenu za novac angažovali 38. pika Milvokija, Patrika MekKaua (20, 198). Reč je o sofmoru sa UNLV-a koji pokriva pozicije beka i niskog krila, koji je takođe pao malo niže od onoga što mu se predviđalo.

Na kraju, da pomenemo i Bruklin. Šon Marks, novi menadžer Netsa koji je prošao školu San Antonija, je pre Drafta obavio trejd sa Indijanom i 20. pika iskoristio za Kerisa LeVrta (21, 201). Radi se o senioru sa Mičigena koji po talentu spada u sam vrh ove generacije. Ipak, povrede stopala koje je imao u prošlosti dovele su do toga da bude izabran u drugom delu prve runde.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.