Kovačić: Zidan ima poverenja u mene

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačić: Zidan ima poverenja u mene

Fudbaler Reala Mateo Kovačić rekao je da ima poverenje trenera Zinedina Zidana i istakao da je za Hrvatsku najvažnije da svi reprezentativci igraju što više.

„Zidan mi je ukazao poverenje, a na meni je da to iskoristim, da dobro treniram i radim. Atmosfera meju nama igračima je fenomenalna“, rekao je Kovačić za Hinu.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u subotu na svom terenu Atletik Bilbao sa 4:2, u utakmici 24. kola španske Primere. Kovačić je protiv Atletika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeo utakmicu u veznom redu zajedno sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom, a teren je napustio u 72. minutu ispraćen aplauzima.

Jako sam srećan i ponosan što sam ovde. Mlad sam i treba da nastavim s dobrim utakmicama. I kod Benitesa mi je bilo dobro, a isto tako mi je dobro i kod Zidana, treninzi su jako kvalitetni. Kada Zidan govori ja slušam, rekao mi je da budem miran, da mirno igram. Uticaj Zidana se oseća na čitavoj ekipi“, rekao je Kovačić.

Pobedom nad baskijskim klubom Real je zadržao priključak za Atletiko Madridom i Barselonom, a 21-godišnji vezni igrač veruje da još može do titule prvaka Španije.

Ima još utakmica do kraja, u fudbalu se sve promeni u dva kola, tako da dosta toga možemo da postignemo, igramo dobro, moramo da nastavimo ovako“, rekao je Kovačić.

Real u sredu očekuje okršaj protiv Rome u osmini finala Ligi šampiona.

Očekujemo jako tešku utakmicu. To je za nas važan susret, a u Ligi šampiona je uvek lepo igrati“, naglasio je Kovačić i dodao da će se njegova ekipa potruditi da osvoji to takmičenje.

Hrvatsku reprezentaciju sledećeg meseca čekaju prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

S obzirom na to da se radi o prijateljskim utakmicama verujem da će selektor rotirati ekipu, ali najbitnije je da svi igramo u svojim klubovima i da spremni dočekamo ono najvažnije, Evropsko prvenstvo“, rekao je Kovačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.