Košarkaška klinika Stefana Markovića: Novi dabl-dabl i 13 asistencija! Zenit zgromio Nižnji

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaška klinika Stefana Markovića: Novi dabl-dabl i 13 asistencija! Zenit zgromio Nižnji

Srpski plejmejker blistao u novom trijumfu ekipe iz Sankt Peterburga - 90:66

Stefan Marković ne prestaje da oduševljava košarkaške poklonike! Svaka nova partija jedna je nova lekcija koja stiže pravo iz srpske klinike, a njegove asistencije neodoljivo podsećaju na majstora ove veštine, Miloša Teodosića. Tako je bilo i u Zenitovom ubedljivom trijumfu nad Nižnjim iz Novgoroda, u jednom od derbija Top 16 faze Evrokupa. Tobdžije su usred Sankt Peterburga zgromile >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nižnji sa 90:66, a Marković je ponovo bio u centru pažnje. 

Njegovih 10 poena, 13 asistencija, pet skokova, četiri ukradene lopte i indeks korisnosti 27 oduvali su Nižnji u drugom poluvremenu.

Gosti su imali aktivan rezultat posle 20 minuta igre. Ali, kada se Marković zahuktao, povratka nije bilo. Upravo je prelomna bila treća deonica, koju je Zenit dobio u svoju korist i to rezultatom 21:4! Da, dobro ste pročitali - gosti su imali samo četiri koša u trećem periodu, a svaki promašaj ostavljao je Markoviću prostor da otvori kontru i saigračima spremi akciju za nove poene.

Doduše, bilo je i situacija kada igrači Zenita nisu uspevali da realizuju njegova vrsna dodavanja. A da jesu, konačni saldo bio bi još bolji. Ovako, kada je Zenit serijom 19:3 otvorio treću deonicu i razliku doveo na 20 poena (70:50), tu je bio kraj za Nižnji.

U redovima Zenita Jevgeni Valijev imao je 17, Janis Tima 16, a Sergej Karasev 15 poena. Na drugoj strani Deandre Kejn je skupio 16 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Tomislav Zubčić 15 koševa.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK - Zenit ubedljiv u ruskom derbiju uz dabl-dabl Markovića, Himki bolji od Litvanaca!

Izvor: Sportske.net, 01.Feb.2017

Ekipa iz Sankt Petersburga slavila je na svom terenu protiv Nižnjeg, dok je Himki trijumfovao na gostovanju Lijetkabelisu...Zenit je slavio na svom terenu protiv Nižnjeg Novgoroda sa 90-66...Razlika u kvalitetu je od samog početka bila evidentna, te je ekipe za koju sa velikim uspehom nastupa i naš...

Nastavak na Sportske.net...

EK: Kinzi MVP, Marković asistent kola

Izvor: B92, 02.Feb.2017, 17:49

Košarkaš Hapoela iz Jerusalima Tarens Kinzi najkorisniji je igrač petog kola Top 16 faze Evrokupa, a najbolji asistent je Stefan Marković. Kinzijeva ekipa već je obezbedila plasman u plej of, a nekadašnji košarkaš Partizana i Crvene zvezde je u trijumfu nad Lijetuvos Ritasom ubacio 23 poena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.