Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije se kockali, ali pobijedili Poljake

Reprezentacija Srbije pobijedila je Poljsku sa 85:78 na pripremnom turniru "Superkup" koji je igran u Hamburgu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su Poljake teže nego što je bilo ko očekivao, pošto se čini da su košarkaši Srbije olako pristupili utkamici.

"Orlovi" su cijeli meč bili u prednosti, ali su uvijek dali nadu šansu rivalu da se vrati. U završnici preko Ponitke protivnik je uspio da smanji samo na -1, 79:78.

Ipak, koševima Štimca >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Bogdanovića Srbija je slomila Poljsku i tako došla do pobjede na startu turnira u Hamburgu.

Prvu utakmicu na turniru odigrali su Njemačka i Rusija koji je selekcija domaćina dobila sa 79:76.

U sastavu Srbije ponovo nije bilo Miloša Teodosića, dok su standardno odsustvovali zbog povreda Nemanja Nedović i Marko Simonović.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Vladimir Lučić sa 22 poena, dok su ga pratili Boban Marjanović sa 12 i Ognjen Kuzmić sa 10 poena.

Kod gostiju, bolji od ostalih bio je Mateuž Ponitka sa 22 poena, a jedino su ga ispratili Ej Džej Sloter sa 11 i Pržemek Karnovski sa 10 poena.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.