Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Borca: Cilj plej-of

Košarkaši banjalučkog Borca počeli su pripreme za Prvu ligu Republike Srpske, u kojoj im je cilj plasman u plejof.

"Takmičenje bi trebalo da počne krajem oktobra, tako da imamo dosta vremena da kvalitetno odradimo pripreme. Cilj nam je da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu (bili deveti) i da se borimo za plej-of", rekao je Bojan Božić, trener Borca, podsjećajući da je prošla sezona bila turbulentna i da su ekipu pratile brojne povrede igrača.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pitanje da li je realno da se tim bori za plasman u Ligu BiH, odgovorio je:

"U ovom trenutku nije. Naravno, borićemo u svakoj utakmici za pobjedu, cilj je da budemo što bolji, ali ove sezone nije realno da se borimo za plasman u viši rang takmičenja. Dok ne dođemo u situaciji da imamo većinu momaka iz Banjaluke koja može da se bori u bh. ligi i da igra ravnopravno, rano je za taj nivo takmičenja. Ali, shvatam želju navijača i nama je cilj da se što prije vratimo u Ligu BiH."

Kapiten Sergej Pucar smatra da će tim na-praviti više nego prošle sezone, dok je povratnik u ekipu Srđan Lončar istakao:

"Drago mi je što smo se okupili i počeli s radom. Poželjeli smo se utakmica, ali prvo moramo prebroditi pripreme. Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat, rano je da pričamo o tome, jer ne znamo sastave drugih ekipa, ali cilj je plej-of. Naravno, san bi bio plasman u bh. ligu, ali vidjećemo."

Osim njih dvojice, na Božićevom spisku su Vanja Samardžić, Vladan Dragičević, Dejan Barbarez, Vladimir Suvara, Miloš Aničić, An-drej Mikeš, Nebojša Nikolić, Ognjen Putnik, Luka Ćulum i Milan Vukotić, te povratnici Peđa Lončar i Arsenije Vučković. U odnosu na prošlu sezonu tim je napustio Mirza Todorovac.

"Tim je više-manje kompletiran. Deficitarni smo na visokim pozicijama i plan je da još nekoliko momaka dođe na probu pa ćemo vidjeti da li će ostati. Imamo kvalitetnu ekipu, oni koji su ostali su iskusniji za jednu sezonu, povratnici će takođe donijeti iskustvo, tako da očekujem dobre igre i rezultate", rekao je Božić koji će krajem septembra u prvim kontrolnim utakmicama imati priliku da provjeri šta je urađeno u prvom dijelu priprema.

Kao i prethodnih godina, kompletne pripreme će odraditi u Banjaluci, a ono što raduje sve u klubu jeste da se finansijska situacija popravlja.

"Kuburimo i dalje sa finansijama, ali je situacija mnogo bolja nego prethodnih godina. Ova uprava radi dobar posao, imamo dobre uslove za rad i klub ide uzlaznom putanjom", rekao je Božić, trener i direktor Borca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Košarkaši Borca: Cilj plej-of

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2017, 15:01

Košarkaši banjalučkog Borca počeli su pripreme za Prvu ligu Republike Srpske, u kojoj im je cilj plasman u plejof.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.