Košarkaši Barse preživeli pakao Istanbula i prvi izvadili kartu za fajnal-for

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Barse preživeli pakao Istanbula i prvi izvadili kartu za fajnal-for

Košarkaši Barselone prvi su učesnici fajnal-fora Evrolige pošto su u sjajnom meču savladali Galatasaraj sa 75:78 (23:15, 17:20, 12:18, 23:25) i četvrtfinalu seriju rešili u svoju korist sa maksimalnih 3:0.

Turski tim je želeo da produži borbi za odlazak na završni turnir, sa oporavljenim Karlosom Arojom pružio daleko jači otpor nego u prethodna dva meča, ali to nije bilo dovoljno, kao ni odlične partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naših Zorana Ercega i Milana Mačvana.

Galata je zaigrala u transu od početka, nošena fantastičnom podrškom sa tribina dvorane "Abdi Ipekči" stigla čak do dvocifrene prednosti od 23:13 koja je bila nezamisliva u Blaugrani, ali nije uplašila iskusne goste.

Barsa je bila lišena pomoći povređenog Huana Karlosa Navara i sve do finiša treće četvrtine strpljivo je topila minus, da bi sredinom poslednje deonice otišla na 60:67, ali je tek kroz dramu došla do pobede vredne plasmana na fajnal-for.

Usledila je serija Galatasaraja 12:3 za preokret, pa se pobednik nije znao do samog kraja. Marselinjo Uertas je izjednačio na 72:72, Arojo nije pogodio na drugoj strani, a zatim je Dorsi ubacio jedno od dva penala 23 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, ali se odmah iskupio sjajnom blokadom Aroju.

Potom je Markoišvili očajno izveo aut, Oleson je ukrao loptu i pet puta uzastopno bio precizan sa linije za slobodna bacanja, pa je trojka Mačvana tri sekunde pre kraja otišla u zaborav.

Barselonu su do trijumfa i karte za Milanu, gde će se održati fajnal-for, predvodili Uertas sa 16 i Oleson sa tri poena manje. Najefikasniji na meču bio je Arojo sa 21 poenom, a u dresu Galate istakli su se i Erceg sa 19, odnosno Mačvan sa 11.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.