Konte ga doveo, nije zadovoljan, traži novog igrača?

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte ga doveo, nije zadovoljan, traži novog igrača?

Stigao je na "Stamford bridž" na iznenađenje mnogih pred sam kraj prelaznog roka, izgleda da mu se već sprema zamena.

Čelsi je pred sam kraj prelaznog roka doveo dvojicu igrača, čini se da obojica ne ispunjavaju ono što se očekivalo od njih, ali se od jednog u startu manje i očekivalo.

Markos Alonso je došao na iznenađenje mnogih, on je već igrao u Engleskoj i nije se proslavio, te su se svi pitali šta je Konte mislio kada ga je za sasvim solidan novac doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << krajem avgusta. Bilo je jasno da Čelsiju treba jedan levi bek, ali su mnogi bili ubeđeni da Alonso nije bio pravo rešenje.

Sada sve više deluje da su bili u pravu, kako se Špancu sprema zamena. Mediji u Britaniji javljaju da je Konte nezadovoljan i da bi već u januaru mogao da mu dovede zamenu.

Naime, na meti Čelsija je levi bek Volsfburga Rikardo Rodrigez. Švajcarac je važio za veliku želju Arsena Vengera, kada je Arsenal i zvanično odustao mnogi su ga selili među "Plavce", kako je delovao kao idealno rešenje uz levu aut liniju, ali Konte nije reagovao, te je na "Stamford bridž" stigao Alonso.

Sada bi Čelsi mogao da ispravi "grešku" i na zimu napravi rokadu na poziciji levog beka, a veruje se da je reprezentativac švajcarske i jeftiniji nego ranije, kako je trenutno u slaboj formi, a i izrazio je želu da napusti Volfsburg koji je je ove sezone ispod svih očekivanja.

Što se tiče ove dvojice fudbalera, evidentne su razlike u njihovom stilu igre, a kada se pogleda statistika čini se da bi Rodrigez mnogo bolje odgovarao Konteovim zamislima. Naime, Španac je bolji u defanzivnim zadacima, kako je prethodne sezone imao više presečenih lopti i uspešnih startova od Rodrigeza. Imao je Alonso i nešto više stvorenih šansi po meču od Švajcarca, ali je Rodrigez daleko bolji u segmentu poslatih paseva u napred. Bek Volfsburga bolji je i u vazdušnim duelima, kako je u proseku imao više dobijenih duela nego Alonso minule sezone.

Dakle, čini se da bi se Rodrigez odlično uklopio u Konteove planove da zaigra 3-5-2, veruje se da bi sa 20 miliona funti mogao da ubedi "Vukove" da ga puste. Podsetimo Alonso je plaćen tri miliona više.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.