Kompani umoran u mančesterskom derbiju

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompani umoran u mančesterskom derbiju

U derbiju Mančestera u osmini finala Liga kupa Junajted je na Old Trafordu savladao Siti sa 1:0, a kapiten gostiju Vensan Kompani napustio je igru u poluvremenu - zbog umora. Pep Gvardiola objasnio je da je Belgijanac sam zatražio izmenu.

  "Rekao nam je da nije u stanju da odigra drugo poluvreme. Najvažnije je da nije povređen".

Kompani se vratio na teren posle serije povreda u meču protiv Sautemptona u Premijer ligi. Prošle sezone odigrao je ukupno 25 mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za klub i reprezentaciju, pretprošle 38, a u sezoni 2013/2014. 40.

Jedini gol na utakmici postigao je Huan Mata u 54. minutu. Žoze Murinjo je na teren poslao najjači sastav, dok je Gvardiola malo kombinovao i Kolarova, Aguera i Sterlinga uveo tek u drugom poluvremenu. Bio je to šesti uzastopni meč bez pobede za Pepa Gvardiolu, što je njegov najduži niz u profesionalnoj karijeri.

"Ponosan sam kako smo odigrali. Moja ekipa je bila dobra na terenu, uprkos promenama. Mafeo je na poziciji beka bio izuzetan u borbi sa Rašfordom i Pogbom. Pokušao sam da dobijem utakmicu, a sledeće sezone ćemo biti više fokusirani na ostala takmičenja", nije se previše potresao zbog poraza Gvardiola.

Zlatan Ibrahimović je zabeležio prvu asistenciju u 14. meču u dresu Junajteda, a Žoze Murinjo je bio oduševljen zbog podrške navijača.

"Imati ovakvu atmosferu posle onakvog poraza protiv Čelsija je fenomenalno. Ljubav koju navijači osećaju prema klubu je veća od rezultata. Ostali smo bez Baija i Smolinga, ali tokom ove utakmice smo postepeno podizali samopouzdanje. Ovo nije bilo finale Lige šampiona, već osmina finala Liga kupa, ali igrali smo protiv Sitija i to posle teškog poraza, pa je ova utakmica bila veoma značajna za nas".

Mančester Junajted će u četvrtfinalu dočekati Vest Hem krajem novembra. Junajted u u 10. kolu Premijer lige dočekuje Barnli u subotu od 16.00 časova dok Siti u istom terminu gostuje Vest Bromvič Albionu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.