Koliko su Premijerligaši zaradili ove sezone? (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko su Premijerligaši zaradili ove sezone? (foto)

Podvlači se crta, svode se računi. Ko je najviše zaradio na ostrvu?

Podaci objavljeni u utorak veče prikazuju zaradu klubova Premijer Lige, novac koji im je isplaćen od strane takmičenja.

Zarade se tiču prihoda od prodaje televizijskih prava, na teritoriji Ujedinjenog kraljevstva i u inostranstvu, kao i ostalih komercijalnih prihoda.

Šampion Engleske je ostvario najveću zaradu u sezoni 2014/2015, inkasiravši rekordnih 99 miliona funti od Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Lige.

Svaki klub u engleskom elitnom rangu je osnovni deo od televizijskih prava zaradio u podjednakim iznosima od gotovo 22 miliona funti kao i podjednak iznos od 4.4 miliona funti na osnovu centralnih komercijalnih prava.

Prihodi od televizijskih prava se dalje obračunavaju i kroz broj utakmica prenošenih na televiziji, dok se u ukupnu zaradu dodaje i pozicija na tabeli engleskog prvenstva.

Čelsi je ostvario rekordnih (gotovo) 99 miliona, prati sa Siti sa neznatno manjom zaradom, slede Junajted, arsenal i Liverpul u top 5 klubova po ostvarenim prihodima.

Pogledajte kompletnu listu na fotografiji u prilogu:

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.