Koliko je unapređen položaja Roma?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je unapređen položaja Roma?

Predstavnici 20 mobilnih timova za inkluziju Roma predstaviće rezultate svog rada na unapređenju položaja Roma u svojim gradovima i opštinama, na konferenciji koju danas u Beogradu organizuju Misija OEBS-a u Srbiji i Kancelarija za ljudska i manjinska prava Srbije.

Cilj mobilnih timova za inkluziju Roma, koji su uspostavljeni tokom proleća 2014. godine, uz pomoć projekta "Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma" koji finansira EU, jeste poboljšanje dostupnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usluga romskom stanovništvu.

Timove čine opštinski koordinatori za romska pitanja, pedagoški asistenti, zdravstvene medijatorke, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i Centara za socijalni rad, navodi se u saopštenju Misije OEBS u Srbiji.

Učesnicima sutrašnje konferencije obratiće se direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, šef prvog sektora operacija Delegacije EU u Srbiji Jolanda San Hose, šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomir Mihajlović.

Evropska podrška za inkluziju Roma je projekat vredan 4,8 miliona evra, koji finansira EU i sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji, a obezbeđuje podršku institucijama Srbije u poboljšanju položaja Roma u pristupu osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i kreiranju poslova.

Najvažniji partneri projekta su Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NVO Praxis, Fond za obrazovanje Roma, Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije i Tim za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.