Koliko će na Barsinom đaku zaraditi Monako?

Izvor: Mondo, 21.Jun.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko će na Barsinom đaku zaraditi Monako?

Francuski klub, koji je poznat po "lansiranju talenata", i pritom velikoj zaradi od transfera mladih igrača, kupovao je i u Barsi... I jedino pitanje je - za koliko će ga prodati Monako za nekoliko godina?

Foto: Screenshot

Mnogo je igrača poniklo u "La Masiji", ali kao da se nešto dešava sa popularnom Barsinom akademijom tako da je ona "stala sa proizvodnjom", a uz to katalonski gigant nije baš dobro procenjivao kvalitete nekih igrača koji su se istakli u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klubovima...

Vratili su prošle godine Denisa Suareza, najverovatnije će sada i Đordija Delofeua, na povratak čekaju i Aleks Grimaldo iz Benfike i Ektor Beljerin iz Arsenala.

Da li će se Barsa kajati i zbog Đordija Mboule?

Monako je saopštio da je sa ovim mladim napadačem potpisao petogodišnji ugovor i platio ga svega tri miliona evra. U pitanju je momak rođen nadomak Barselone, koji je ponikao u čuvenoj akademiji, a koji ima poreklo iz Konga i koji nije uspeo da se nametne u "B" ekipi i iz tog razloga je odlučio da promeni sredinu...

Ovaj 18-godišnjak je blistao u mlađim kategorijama Barselone, ali i reprezentacije Španije.

Pogledajte samo ove majstorije...



Jordi Mboula Remember the name #UYLpic.twitter.com/29arJTWEFt

— UEFA Youth League (@UEFAYouthLeague) February 23, 2017



S obzirom na to da smo od Monaka navikli da prethodnih godina pronalazi talente i potom ih nakon dve ili tri dobre sezone prodaje za ogroman novac - pitanje je samo koliko će pisati na čeku dobijenom od nekog giganta, recimo 2020. godine?

Poučeni ranijim iskustvima ne bi bilo čudo da je Barselona ubacila neku klauzulu u ugovor.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.