Kod Đorđevića niko ne igra 30 minuta, Dijeng srušio Hrvatsku bez izmene!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Đorđevića niko ne igra 30 minuta, Dijeng srušio Hrvatsku bez izmene!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je i tokom priprema za Svetski kup, a posebno od početka prve faze u Granadi, pokazao da mu je osnovna zamisao da čestim izmenama drži visok intenzitet u igri, posebno u odbrani, pa tako u mečevima protiv Egipta i Francuske nijedan naš reprezentativac nije bio na parketu duže od 29 minuta ("rekorder" je Miroslav Raduljica u meču sa Trikolorima). U prvom kolu protiv Egipćana najduže u igri bio je Nikola Kalinić (26 minuta), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok su jedino još Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali minutažu iznad 20 minuta (22). Doduše, u utakmici sa afričkom selekcijom ideja stručnog štaba je sigurno bila i da na otvaranju Svetskog kupa u Španiji svi igrači "osete loptu".

Neke Đorđevićeve kolege, konkretno Senegalac Čeik Sar, drže se drugačijih principa...

U velikoj pobedi Senegala protiv Hrvatske (77:75) junak utakmice, centar Minesote Timbervulfs Gorgui Dijeng, odigrao je svih 40 minuta, bez bukvalno sekunde predaha! Nije gubio dah, pa je sakupio impresivne brojke – 27 poena (14-8 za dva, penali 12-11), 8 skokova, 3 asistencije i 2 rampe. Još jednom se pokazalo da hrvatski centri imaju puno problema sa vrhunskim atletama, u prvom kolu nisu imali rešenje ni za NBA Filipinca Andreja Blačea.

Gorgui Dijeng je i pre početka Svetskog kupa svrstavan u grupu igrača koji bi mogli da eksplodiraju na takmičenju u Španiji. Imao je izuzetnu karijeru na univerzitetu Luisvil sa kojim je 2013. postao NCAA šampion.Zanimljivo, trener "vukova" Rik Adelman nije mu pružao ozbiljniju šansu do povrede prvog centra Nikole Pekovića, ali je Senegalac i te kako iskoristio šansu kada je dočekao. Postao je četvrti NBA debitant u poslednje dve decenije sa bar 20 poena i 20 skokova na jednom meču, a kao igrač prve petorke imao je impresivnu statistiku - 14,7 poena, 14,3 skokova i dve rampe po meču.

(FOTO: fiba.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.