Kobni trenutak: Odluka Marsela za suze i poraz!

Izvor: Mondo, 24.Apr.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobni trenutak: Odluka Marsela za suze i poraz!

Sve je na kraju stalo u jednu odluku. Pogledajte trenutak koji je odlučio 174. "El klasiko". Zbog ovoga je Brazilac plakao na kraju...

"El klasiko" broj 174 teško da će se ikada ponoviti.

Duže od šest minuta bilo je potrebno režijama koje su radile prenos da sastave kratak video izveštaj sa utakmice, ali na kraju je sve stalo u jedan jedini potez.

Odnosno, jednu odluku.

U 92. minutu utakmice, sa desetoricom na terenu posle isključenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kapitena Serhija Ramosa i rezutlatom koji ih je ostavljao na čelu tabele sa tri boda više, uz utakmicu manje, od jedinog rivala za titulu prvaka, neshvatljivo i mimo svake logike - fudbaleri Reala krenuli su sa šestoricom igrača u juriš na pobedu.

Od toga, kada je lopta izgubljena, trojica su bila u četvrtini ispred golmana Barselone, Marka Andrea Tera Štegena (Kristijano Ronaldo, Marko Asensio i Džejms Rodrigez), a samo trojica na sredini, od kojih je hrvatski tandem Luka Modrić/Mateo Kovačić bio sasvim dovoljno daleko od lopte da se i oni mogu smatrati neupotrebljivima.

Osim trojice defanzivaca ostavljenih "na livadi", samo je Marselo bio u situaciji da nešto uradi.

To "nešto" zove se profesionalni faul i izuzetno je koristan kada protivnik krene u opasnu kontru čak i u prvoj akciji na meču, a pričamo o 92. minutu utakmice u kojoj je aktivni rezultat isto što i pobeda za vašu ekipu ako se uzme u obzir da ste izjednačili sa igračem manje i da ste prvi na tabeli.

/pogledajte video/

Real Madrid 2-3 Barcelona (Messi 90+2') pic.twitter.com/avr96puu7o

— Europe Goalz (@EuropeGoalz) April 23, 2017

Marselo, koji inače nije imao žuti karton, mada se ništa od ove konstatacije ne bi promenilo ni da je bio opomenut, praktično je odlukom da ne sruši Serđija Roberta odlučio i najskuplju utakmicu u svetu fudbala.

Pustio je Roberta da povuče kontru praktično usporavajući se i signalizirajući sudiji Alehandru Ernandezu da ne namerava da napravi faul, potom je pokušao da stigne rivala, ali sve što je uspeo je da stigne na vreme u šesnaesterac i iz "prvog reda" posmatra velikog Lionela Mesija kako postiže 500. pogodak za Barselonu u karijeri, ujedno i gol koji dva najveća španska kluba poravnava na tabeli pred dramatičan finiš sezone u Primeri.

A, Real na sve to ima i obaveze u Ligi šampiona, kojih je Juventus lišio Barselone.

Kada je Ernandez odsvirao kraj meča, Marselo je pao na travu i rasplakao se.

Jasno vam je zbog čega...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.