Klop razbio Gvardiolu - 3:0

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop razbio Gvardiolu - 3:0

Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali su Bajern iz Minhena rezultatom 3:0, u poslednjoj subotnjoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je prvi put ove sezone potpuno nadigran, u utakmici koja za njega nije imala takmičarski značaj, osim borbe za čast sa najvećim rivalom.

Sa druge strane, Borusija je ostvarila veoma važnu pobedu i zadržala tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Šalke.

Ekipa Jirgena Klopa iskoristila je bezvoljnost domaćih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača i potpuno utišala 'Alijanc arenu'.

Gosti su poveli iz prvog udarca na gol, kada je Henrih Mktarijan rutinski završio lepu akciju Rojsa i Obamejanga. Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već na startu drugog dela igre, Rojs je duplirao prednost.

U 56. minutu Hofman je postavio konačan rezultat, kada je sa 16 metara zakucao loptu u mrežu Redera, posle duge lopte Papastatopulosa i još jedne očajne reakcije odbrane Bavaraca. Reder je na startu drugog dela na golu zamenio Nojera, koji je povredio list.

Sa druge strane, propisno se ispromašivao Mario Mandžukić, koji je u tri navrata propustio da postigne gol. Jedan mu je pred sam kraj meča neopravdano poništen.

Srpski reprezentativac Miloš Jojić na terenu je proveo poslednjih 15 minuta, kada je zamenio Obamejanga.

U poslednjim trenucima meča, Rafinja je dobio direktan crveni karton zbog udaranja Mktarijana.

U utakmicama odigranim ranije, Volfsburg se dodatno približio Ligi šampiona, dok se nastavio pravi mali "rat" za opstanak.

U prvih 15-ak minuta nije bilo previše uzbuđenja, pa je tako jedino vredno pomena bio žuti kartona koji je zaradio Havi Martines. U ekipi Jirgena Klopa na klupi je ostao Robert Levandovski, koji je već potpisao za Bavarce.

Sve do 20. minuta nije viđen nijedan udarac, a onda je Borusija povela iz svog prvog. Posle kombinacije posle auta, Obamejang je pronašao Rojsa, ovaj iz prve asistirao Mktarijanu, koji je sa leve strane pogodio suprotni ugao za 1:0.

Usledio je mirniji deo meča, Bajern je preuzeo terensku inicijativu, ali nije uspeo da stigne do povoljne šanse. Najčešće je pokušavao Frank Riberi centaršutevima sa levog boka, međutim njegove lopte skidali su odbrambeni igrači gostiju.

Prvu veliku priliku za Bajern imao je Mario Mandžukić. Pokušao je Roben kroz sredinu, ali se lopta odbila na desnu stranu. Rafinja je centrirao i pronašao usamljenog Mandžukića na penalu, koji je pokušao iz voleja, ali je njegov slab udarac uhvatio Vajdenfeler.

To je ujedno bio i poslednji pokušaj u prvom delu igre, pa se na poluvreme otišlo minimalnim vođstvom Borusije.

Krenuo je Bajern ofanzivnije u drugom poluvremenu, ali ni to nije pomoglo Pepu Gvardioli, čija je ekipa primila novi gol u 50. minutu.

Posle jedne izgubljene lopte Riberija, kontranapad poveo je Henrih Mktarijan, odložio na desnu stranu ka Obamejangu, ovaj dodao do Rojsa koji je iz klizećeg pogodio nebranjeni deo Rederovog gola – 2:0. Reder je na poluvremenu zamenio Nojera.

Novu priliku da smanji rezultat imao je Mandžukić, koji hvata novi volej posle centaršuta, ali iz izgledne pozicije šalje loptu na tribine. Rojs uzvraća na drugoj strani, golman hvata loptu. Već u sledećem napadu novi šok za šampiona Nemačke na ’Alijanc areni’.

Jednu dugu loptu koju je poslao Papastatopulos prihvatio je Hofman, izašao sam ispred gola Bajerna i iz poluvoleja zakucao lopu u mrežu za 3:0.

Španski stručnjak morao je da reaguje, umesto indisponiranog Riberija, ulazi Miler. Odgovara i Jirgen Klop koji uvodi Levandovskog umesto Hofmana.

Mario Mandžukić propustio je novu stopostotnu priliku u 70. minutu. Mario Gece provozao je bivše saigrače uz dupli pas sa Milerom, jednom defanzivcu gostiju gurnuo kroz noge i stigao na nekih 11 metara od gola. Tada mu je loptu preuzeo Hrvat i pogodio spoljni deo mreže.

U sledećem napadu probao je i Švajnštajger sa nekih 18 metara, njegov šut levom nogom prošao je malo pored stative.

Bavarci su nastavili da napadaju, nekoliko trenutaka kasnije stvorila se velika gužva, da bi odbrana Borusije izbacila loptu sa same gol linije. Čekala je Borusija novu kontru i dočekala je u 75. minutu.

Obamejang je bio sam na polovini domaćih protiv dva rivala, ali mu to nije smetalo da uputi dva vezana udarca, prvi je Reder zaustavio, dok je drugi završio u gol autu. Posle te akcije, srpski reprezentativac Miloš Jojić dobio je priliku upravo umesto Gabonca.

U 83. minutu Mario Mandžukić konačno je zatresao mrežu Vajdenfelera, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. On je glavom odlično reagovao posle skraćenog kornera Krosa, a ponovljeni snimak pokazao je da ofsajd nije postojao.

Poslednju veliku priliku na utakmici propustio je Mario Gece nakon akcije sa Madžukićem, a njegov udarac golman Borusije odbio je u korner. Tada je došlo do koškanja Mktarijana i Rafinje, zbog kojeg je desni bek bavarske ekipe dobio crveni karton.

To je bilo poslednje uzbuđenje na 'Alijanc areni', pa je Borusija potpuno zasluženo nanela drugi poraz Bajernu ove sezone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.