Klop nadmudrio Gvardiolu: Bajern je šampion, ali mu je Borusija očitala lekciju

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop nadmudrio Gvardiolu: Bajern je šampion, ali mu je Borusija očitala lekciju

Najbrže osvajanje titule šampiona Nemačke kao da je uspavalo fudbalere Bajerna iz Minhena, što je Borusija znala da kazni, obojila je Alijanc arenu u žuto u 30. kolu Bundeslige i očita lekciju pulenima Pepa Gvardiole pod komandom svog harizmatičnog učitelja Jirgena Klopa - 0:3.

Forma Bavaraca je definitivno u padu, treći meč zaredom su morali da jure rezultat, a drugu utakmicu uzastopno su izgubili u tamošnjem prvenstvu, što se nije dogodilo od 2011. godine kada su takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poraženi od "milionera".

Gvardiola je izveo najjači sastav, ali ni to nije zaustavilo zahuktalu mašinu iz Dortmunda, koja je na krilima dobre, ali nedovoljne partije u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Reala još jednom podsetila na blistave partije iz prošle sezone.

Nojer je prvi put kapitulirao u 20. minutu, kada je sjajnu akciju započeo Hofman ubacivanjem iz auta, Rojs je poslužio Mkhitarijana, koji je pogodio suprotan, desni ugao za prednost od 0:1. Odmah zatim je mogao Aubamejang da potpuno šokira krcatu Alijanc arenu, ali je Nojer uspeo da ukroti udarac Aubamejanga pod prečku.

Bajern je na poluvremenu ostao bez povređenog golmana, pa je mrežu u nastavku čuvao Reder, ali se proveo lošije od slavnog kolege.

Samo četiri minuta po povratku sa odmora sevnula je kontra Borusije, Mkhitarijan je opet bio učesnik kod gola, a Aubamejang je asistirao Rojsu koji je klizećim udarcem povisio na 0:2.

Neverovatno je kako je odbrana šampiona zakazala u 56. minutu pošto je očajno reagovala na dugu loptu Papastadopulosa, pa je Hofman snažim šutem zatresao mrežu Redera i otklonio sve dileme oko pobednika velikog derbija, u kom je u redovima slavljenika učestvovao i Miloš Jojić poslednjih 15 minuta.

Ujedno, Bajern je doživeo najteži poraz na svom terenu u Bundesligi još od septembra 2008, kada je u Minhenu trijumfovao Verder sa 5:2.

Bundesliga, 30 kolo:

Petak:

Šalke - Ajntraht Frankfurt 2:0 (0:0)

(Majer 59, Farfan 90)

Subota:

Borusija Menhengladbah - Štutgart 1:1 (0:1)

(Arango 89 - Didavi 12)

Frajburg - Braunšvajg 2:0 (1:0)

(Vrančić 8 a.g., Šuster 48)

Hanover - Hamburg 2:1 (1:0)

(Štindl 9 - Kalhanoglu 48)

Majnc - Verder Bremen 3:0 (3:0)

(Petersen 5 a.g., Moric 16, Mali 39)

Volfsburg - Nirnberg 4:1 (2:1)

(Olić 19, Perišić 22, 83, Malanda-Ađe 69 - Fojlner 8)

Bajern Minhen - Borusija Dortmund 0:3 (0:1)

(Mkhitarijan 20, Rojs 49, Hofman 56)

Nedelja:

15.00 Bajer Leverkuzen - Herte

17.30 Hofenhajm - Augsburg

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klop naneo Gvardioli najteži poraz: Borusija očitala lekciju Bajernu!

Izvor: Blic, 12.Apr.2014

Najbrže osvajanje titule šampiona Nemačke kao da je uspavalo fudbalere Bajerna iz Minhena, što je Borusija znala da kazni, obojila je Alijanc arenu u žuto u 30. kolu Bundeslige i očita lekciju pulenima Pepa Gvardiole pod komandom svog harizmatičnog učitelja Jirgena Klopa - 0:3...Forma Bavaraca...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.