Kjelini: OK, ovo je na mene, piši tamo!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2015, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kjelini: OK, ovo je na mene, piši tamo!

Krv, sreća, suze i znoj. Šta je dobar štoper, pokazao nam je Đorđo Kjelini.

Juventus se za ovo pripremao, borio, kopao, gurao, tukao, natrčao, naigrao, nagrešio, namučio, naradio, iscimao, isklizao i na kraju, iako će mnogi reći da penal nije postao, Juventus je ovo zaslužio.

Bio je bolji za jedan gol od Reala u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Svestan da je individualni kvalitet na strani protivnika, iako nekih jakih individua s druge strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije bilo na terenu (što ne znači da neki nisu igrali utakmicu), Juve je ovog utorka uveče pred frenetičnim navijačima stvario radio onako kako je morao.

Taktički.

A, kada nije moglo tako, onda i pomalo rvački.

To se najbolje videlo ne samo po tome kako je odigrao štoper Đorđo Kjelini, već i kako je izgledao tokom i posle 90 minuta borbe sa šampionom Evrope.

Foto: (AP Photo/Massimo Pinca)

Kjelini je od prvog minuta imao jedan cilj – da zaustavi Kristijana Ronalda. E, sad... Da li je u tome bio uspešan ili ne, relativna je stvar. Jer, Ronaldo jeste dao gol, ali njegov prosek ove sezone možda i upućuje na to da je uspeh kad postigne samo jedan.

Juve i Kjelini su ga tu zaustavili na više načina. Neki su fudbalski, neki ne. Prekaljeni defanzivac tradicionalno defanzivne Serije A provocirao je Ronalda podsećajući ga na nešto što jeste istina, a to je da se CR7 stalno i uvek i bez izuzetka buni kod sudija.

I to je uhvatila kamera...

U duelima sa njim, Kjelini je bio oštar, snažan i konkretan. Saigrači su mu pomogli da Portugalac ne bude ostavljen na "livadi".

A, kada se to jednom konačno dogodilo, u finišu utakmice, Kjelini je krenuo u trk i savršeno znao šta će se dogoditi. I, kao da je rekao: OK, ovo je na mene!

Pogledajte i taj trenutak, kada su navijači Juventusa proslavili Kjelinijev žuti karton kao da je dao gol, a ne srušio najomiljenijeg i omraženijeg (u isto vreme) igrača na planeti.

I to su vam najbolji defanzivci na svetu, spremni da prime lakat od Gareta Bejla, da ga podele i sami kad treba, da se uzbude kad prime gol, da isprovociraju, ali u duhu igre i da fauliraju dovoljno grubo, baš toliko, da ceh ne bude preskup.

Krv, sreća, suze i znoj.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.