Keln obezbedio povratak u Bundesligu četiri kola pre kraja prvenstva

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keln obezbedio povratak u Bundesligu četiri kola pre kraja prvenstva

Fudbaleri Kelna overili su plasman u Bundesligu, četiri kola pre kraja prvenstva, pobedom nad Union Berlinom rezultatom 2:1.

„Jarčevi” su do nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Kajzerslautern stigli trijumfom u Berlinu koji je doneo dvostruki strelac na ovom meču i najbolji golgeter ekipe, Patrik Helms.

Ova ekipa se vraća u najviši rang nemačkog fudbala posle dve godine igranja u drugoj ligi, što je zasluga i nekadašnjeg trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Austrije iz Beča, Petera Štugera, koji je preuzeo Keln na početku sezone.

Keln je bio šampion Nemačke u tri navrata, poslednji put 1978. godine. Blizu velikog uspeha su bili 1986. godine, kada su poraženi u finalu Kupa UEFA od Real Madrida sa 5:3.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.