Kavsi ubedljivo do velikog finala

Izvor: MVP.rs, 26.Maj.2017, 05:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavsi ubedljivo do velikog finala

Izabranici Tajrona Lua su još jednom slavili na gostovanju u Bostonu.

Pred peti meč finalne serije Istočne konferencije između Boston Seltiksa i Klivlend Kavalirsa, Kavsi si su imali prednost od 3-1, a interesantno je da su pobedili na obe utakmice odigrane u "TD Gardenu". Seltiksi su se nadali da bi najboljom utakmicom pred svojim navijačima mogli da stave dodatni pritisak na goste, ali su Kavsi pokazali da su ipak prevelik zalogaj za tim Breda Stivensa, pa su slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sa ubedljivih 135:102.

Gosti su prvu četvrtinu dobili sa ubedljivih 43:27, a Kavsi su oborili rekord franšize po broju poena postignutih poena u jednoj četvrtini u doigravanju. Nastavili su izabranici Tajrona Lua u istom ritmu i u drugoj četvrtini, a na veliki odmor su otišli sa prednošću od 18 poena - 75:57. Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu. Gosti su u trećoj četvrtini dodano uvećali svoju prednost (109:74), a u poslednjih 12 minuta su je uspešno održavali i to za rezervnom postavom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lebron Džejms. Popularni Kralj je utakmicu završio sa 35 poena (13/18FG, 5/8FT), osam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. Takođe, na prvom mestu najboljih strelaca u plej ofu, prestigao je Majkla Džordana. Kajri Irving je ispratio Džejmsa sa 24 poena (9/15FG, 2/2FT) i sedam asistencija, dok je Kevin Lav ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i 11 skokova, uz četiri ukradene lopte i tri asistencije. Deron Vilijams je sa klupe digrao odličnu utakmicu. Iskusni plejmejker je protivniku ubacio 14 poena za minuta 17, koliko je proveo na terenu. Interesantno, svih 14 poena je postigao u prvom poluvremenu.

U poraženom sastavu Ejveri Bredli je upisao 23 poena (10/20FG, 1/1FT), uz četiri skoka, dok je Džej Krauder postigao 11 poena uz šest skokova i tri asistencije. Teri Rozir je sa klupe doprineo sa 10 poena, četiri skoka, sedam asistencije i dve ukradene lopte, dok je Džerald Grin postigao 14 poena. Ostatak ekipe je u potpunosti podbacio.

Prva utakmica velikog finala je na programu u noći između ponedeljka i utorka od dva sata i 30 minuta posle ponoći.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.