Kapiten Teri i vanvremenski Fabregas: Čelsi slavio na Britaniji!  (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Dec.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten Teri i vanvremenski Fabregas: Čelsi slavio na Britaniji! (VIDEO)

Rutinskih 2:0 na tvrdom gostovanju kod Stouka

Zna Džon Teri vrlo dobro da se u fudbalu ne živi od prošlosti. A njega istorija vezuje za prvi tim Čelsija još od sada već davne 1998. Ali stameni momak iz Barkinga ne haje za godine. Kao što ne mari ni za krampone protivnika kada u nameri da uradi ono što se zbog Čelsija mora glavom krene na đon. Kapiten Čelsija je i u 17. kolu svoje 17. sezone u dresu Plavaca pokazao da nije za staro gvođže. Naprotiv. Upravo je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Terijev gol najavio pobedu na neugodnom gostovanju kod Stouka na Britanija stadionu, da bi selidbu bodova potvrdio još jedan vanvremenski as Sesk Fabregas – 2:0.

Igrao se drugi minut kada je baš Fabregas, kojeg su u poslednjim mesecima u Barseloni mnogi pozivali da se penzioniše već sa 27 godina kako tobože ne bi prljao blistavu karijeru, poslao savršeno loptu ka Teriju, a ovaj se poklonio i postigao svoj prvi gol u prvenstvenoj sezoni.

Ali i svoj 60. u dresu Čelsija i 35. ligaški što ga svrstava na 10. mesto najboljih strelaca Čelsija u Premijer ligi, rame uz rame sa mnogo ofanzivnijim igračima kakvi su bili Floran Maluda i Tore Andre Flo. Kako ono beše kažu: Klasa je večna? A ovo je 15. uzastopna sezona u Premijer ligi u kojoj je Teri zatresao protivničku mrežu!

Bila je to ujedno i 12. asistencija Fabregasa u ovoj sezoni engleskog fudbalskog šampionata. Prošle sezone Stiven Džerard je sa ukupno 13 bio najbolji paker lige. Ni rekord Tijerija Anrija od 20 gol dodavanja u sezoni (2002/2003) sada ne izgleda tako daleko. Tek je uostalom 17 kola odigrano?

A da utisak bude potpun Fabregas se pobrinuo u 78. minutu kada je lucidan pas Edena Azara u prijemu pretvorio u fintu kojom je čuvara poslao po burek, a potom, istina ne baš na način na koji je verovatno želeo, loptu još jednom poslao iza leđa Asmira Begovića.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.