Kanćelara profitirao povratkom bonusa, Kavendiš nazivao navijače imbecilima

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanćelara profitirao povratkom bonusa, Kavendiš nazivao navijače imbecilima

Na Tur de Fransu se bonus vreme sprinterima nije dodeljivalo još od 2008, ali su se ove godine vratili, tako da je Fabijan Kanćelara je sprintom dobio bonus od četiri sekunde, što mu je bilo dovoljno za žutu majicu. Osim same etape, dan na Turu obeležio je i besni Mark Kavendiš, koji je okrivio svoj tim za neuspeh, a onda svoje kritičare nazvao "imbecilima".

Iskusni Kanćelara nije u subotu uspeo da rekordni šesti put osvoji prvu etapu Trke kroz Francusku, danas je pomoću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sprinta kroz cilj prošao treći i tako osvojio bonus i žutu majicu.

"Biti treći u konkurenciji tri najbolja sprintera na svetu je veliko dostignuće. Juče mi je bilo stvarno žao, a danas sam srećan. Vratiti se ovde i osvojiti žutu majicu je sjajno", rekao je Kanćelara, koji je slavni komad odeće prvi put poneo pre 11 godina.

On je današnju pomalo haotičnu etapu završio iza Andrea Grajpela i Petera Sagana, dok je Kavendiš bio četvrti.

Ovo je 34-godišnjem Švajcarcu, specijalisti za vožnju na hronometar i za jednodnevne trke, poslednji nastup na Tur de Fransu. On je danas iskoristio pravilo o bonus vremenu, koje se dodeljuje sprinterima za dobar finiš.

Kanćelara je u martu pretrpeo udes u kome je dobio dve male frakture i zato je morao da propusti svoje "klasike", ali je danas rekao da je prevazišao sve nedoumice.

"Nije to bilo lepo vreme. To što nisam bio u mogućnosti da vozim klasike je bilo loše po moju motivaciju, i tek prošlog vikenda sam počeo da se osećam dobro", rekao je Kanćelara.

Dok je on slavio, Kavendiš je besneo. Tim Etiks-Kvikstep (Etixx-Quickstep) je želeo da slavi i da preuzme žutu majicu, ali je u oba slučaja pretrpeo neuspeh. Dvostruki neuspeh belgijskog tima naterao je Kavendiša da okrivi svog timskog druga Marka Renšoa, a svoje kritičare je nazvao "imbecilima" koji se ne razumeju u biciklizam.

Renšo je trebalo da postavi tempo završnog sprinta i to je počeo da čini 300 metara pred cilj, a Grajpel, Sagan i Kanćelara su lako pretekli Kavendiša.

"Mislim da je Mark krenuo prerano i ostavio me da visim. Umrli smo. Kanćelara me danas pretekao jer sam bio predugo u sprintu. Umorili smo se. Vrlo sam razočaran", rekao je Kavendiš.

Osvajač 25 etapa na Tur de Fransu kao da je stao kada je shvatio da ne može da pobedi. Da je Kavendiš bio treći, Kanćelara ne bi osvojio bonus, a samim tim i žutu majicu, na račun Tonija Martina, koji takođe vozi za Etiks-Kvikstep. To se nije svidelo menadžeru tima Patriku Lefeveru.

"Uopšte nisam zadovoljan. Ovo nam je verovatno bila poslednja šansa da preuzmemo žutu majicu. Kavendiš je prestao da sprinta i to je Tonija koštalo žute majice", rekao je on.

To je izazvalo kritike na račun Britanca, koji je na Tviteru izrazio ljutnju.

"Da sam mogao da zadržim treće mesto, mogao bih i da pobedim...Neki imbecili misle da je biciklizam video igra. Problem je što oni mogu da se čuju putem društvenih mreža i televizije. Žao mi je Tonija, čestitam Andreu", napisao je Kavendiš.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kančelari bonus, Kavendiš ljut na navijače

Izvor: B92, 05.Jul.2015

Osim same etape, drugi dan Tur d’Fransa obeležio je i besni Mark Kavendiš, koji je okrivio svoj tim za neuspeh, a onda svoje kritičare nazvao "imbecilima"...Iskusni Kančelara nije u subotu uspeo da rekordni šesti put osvoji prvu etapu Trke kroz Francusku, u nedelju je pomoću sprinta kroz cilj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.