Kanađanima zlato posle 14 godina

Izvor: B92, 27.Mar.2015, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađanima zlato posle 14 godina

Kanadski klizački par Megan Duhamel i Erik Redford osvojo je zlatnu medalju na šampionatu sveta u Šangaju.

Oni su trijumfovali ispred Kineza Sui Vendjing i Han Kong, koji su zaostali 7,4 bodova. Ovo je prvo svetsko zlato za Kanadu u konkurenciji parova još od 2001. godine, kada su titulu osvojili Džejmi Sejl i David Palatije.

Bronzu je osvojio kineski par Pang Kving /Tong Djan.

Kanađani nisu bili ni blizu savršenstva na putu ka titulu, budući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Megan u slobodnom programu obema rukama dodirnula led posle četvorostrukog salhofa, a Redford je izgubio ravnotežu u sinhronizovanok skoku. Ipak, njihova preciznost i usklađenost u koracima donela im je titulu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jedan je Nemanja Vidić

Izvor: RTS, 27.Mar.2015

Nemanja Vidić uvršten u najbolji tim Premijer lige svih vremena, u izboru "Dejli Mejla". Ćavi selektor Katara na Mundijalu 2022? Suares: Fifa me tretirala kao huligana. Di Mateo: Za Kediru su vrata uvek otvorena. Mvila prešao u moskovski Dinamo. Šarapova ispala u drugom kolu Majamija. Markizio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.