Kalinić: Mogli su jednom da nas prebiju, ali dvaput...

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Mogli su jednom da nas "prebiju", ali dvaput...

Srpski košarkaš Nikola Kalinić je kazao da Srbija nije dozvolila da se ponovi utakmica sa Australijom iz grupne faze.

Srbije se plasirala u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je ubedljivo sa 87:61 pobedila Australiju.

"Očekivali smo da odigramo bolje nego u prvoj utakmici sa njima. Možemo da dozvolimo nekom jednom da nas prebije, ali smo izvukli pouke i bili odlučni, motivisani i pokazali da imamo iskustva iz polufinala svetskog i evropskog prvenstva", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Kalinić.

On je naveo da će njegova ekipa znati kako da se suprostavi ekipi SAD.

"Zna se kakav je tim Amerika. Igrali smo protiv njih, znamo šta da očekujemo tako da mislim da ćemo da pružimo veći otpor nego pre dve godine u finalu Svetskog prvenstva. Spremićemo se i videćemo kako će biti", dodao je Kalinić.

Stefan Marković je rekao je srpski tim odigrao savršeno.

"Znali smo da ne mogu da nas pobede dva puta. Bili smo motivisani, odigrali vrhunski i igraćemo finale. Nismo branili 20 razlike, već smo napali. Odigrali smo perfektno u pravo vreme i sada sledi nešto što smo svi sanjali. Treba ovo što pre da zaboravimo", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, čast mu je biti deo ovakvog uspeha srpske košarke.

"Gledali smo kao klinci sve to i hvala Bogu da moje dete može da pogleda ovo. Čast je biti deo svega ovoga. Prolazili smo kroz sve i svašta, teške periode, ali smo se uvek držali. Svaki put kada mi je žena trudna, osvojimo medalju. Sinu sam doneo svetsko srebro i nadam se da ćemo za princezu da se potrudimo više, devojke vole zlato", kazao je Marković.

Srbija će se za zlatnu medalju boriti sa selekcijom SAD, u nedelju od 20.45.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.