Kajakašica Milica učila Bogdana Obradovića

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajakašica Milica učila Bogdana Obradovića

Kajakaški savez Srbije održao je promociju kajaka i kanua na Sajmu sporta.

Šampionka Evropskih igara iz Bakua i srebrna sa Prvenstva sveta iz Milana u kajaku dvosedu na 500 metara Milica Starović demonstrirala je osnove kajaka svim zainteresovanima.

Među onima koji su želeli da se druže sa Milicom i od mastera sporta i fizičkog vaspitanja dobiju časove tehnike kajaka bili su i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, prvak Evrope u tenisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u konkurenciji do 16 godina Marko Miladinović, veslački reprezentativac Radoje Đerić, srpski rekorder na 400 metara s preponama Emir Bekrić, i veliki broj posetilaca Sajma sporta.

"Nisam očekivala da će toliki broj, pre svega dece, biti zainteresovan za kajak i kanu. Veoma sam srećna što sam imala priliku da zainteresovanima odgovaram na njihova mnogobrojna pitanja vezana za ovaj sport i za takmičenje. Nadam se da je tolika zainteresovanost, barem delom, proistekla iz odličnih rezultata koje kajak beleži poslednjih godina, što je istovremeno i odraz dobrog načina rada u Kajakaškom savezu Srbije", nije krila zadovoljstvo šampionka iz Bakua.

Prvu posetu Sajmu sporta Milica je iskoristila da se druži sa ostalim sportistima, ali da se upozna i sa nekim od sportova sa kojima se do sada nije susretala.

"Veoma prijatno sam iznenađena organizacijom Sajma sporta i celim konceptom. Uz sport se uvek vezuje prijatna atmosfera i sigurna sam da se i posetioci tako osećaju. Dopada mi se što se na jednom mestu nalaze predstavnicvi svih sportova i što se svaki savez potrudio da da na najbolji način približi svoj sport posetiocima.", podelila je utiske Milica.

Među disciplinama sa kojima se upoznala tek na Sajmu sporta, Milica je najviše bila iznenađena druženjem sa spelolozima.

"Prvi put sam se susrela sa speleologijom, i moram da se zahvalim drugarima iz Sportskog saveza speleologa Srbije koji su mi omogućili da se oprobam u spuštanju niz konopac i naučim kako izgleda tehnika koju spelolozi koriste kako bi istraživali.", naglasila je Milica.

Milica se pridružila i promociji Evropskog prvenstva u vaterpolu druženjem sa Sneškom, maskotom tog šampionata. S obzirom da je Milica ostvarila olimpijsku normu za učešće na Igrama u Rio de Žaneiru, na štand Kajakaškog saveza Srbije da bi se slikao sa Milicom došao i Srećko, maskota Olimpijskog tima Srbije.

Štand Kajakaškog saveza Srbije obišao je i ministar sporta i omladine u Vladi Srbije, Vanja Udovičić, zajedno sa državnim sekretarom za sport, Predragom Peruničićem. Tom prilikom resorni ministar pohvalio je rad Kajakaškog saveza Srbije u prethodnoj godini, i pre svega činjenicu da su kajakaši izborili deset normi za Olimpijske igre, ali i osvojili čak 18 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima.

Ministar Udovičić zahvalio je i Milici Starović što je za vreme bazičnih priprema za narednu sezonu odvojila vreme da poseti Sajam sporta i prezentuje kajak nekim novim šampionima.

Milica sa partnerkom iz dvoseda, Dalmom Ružićić-Benedek već u ponedeljak putuje na visinske pripreme u bugarski centar Belmeken, dok se ostatak kajakaškog tima Srbije već nalazi na pripremama u Antaliji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.