Kagava se vraća u Dortmund

Izvor: Mondo, 29.Avg.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kagava se vraća u Dortmund

On je izgubio dve godine, a Junajted će izgubiti bar pet miliona evra. Ipak, ta opcija je najbolja za sve tri strane.

Foto: AP/Paul Sancya

Šinđi Kagava (25) stigao je 2012. godine u Junajted kao jedan od najvažnijih igrača Borusije Dortmund, dvostrukog uzastopnog prvaka Nemačke... Dve "i kusur" godine posle, zatekao je sebe ove nedelje kako ove nedelje u dresu "đavola" gubi od MK Donsa 0:4.

U međuvremenu jeste osvojio titulu i sa klubom sa Old Traforda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali za dve sezone nije stvorio dublji trag, niti iskoristio boravak u engleskom gigantu za ličnu afirmaciju. Štaviše, menadžeri su se menjali i nijedan nije potpuno verovao u njegov kvalitet.

Stoga i ne iznenađuje vest koja ovog jutra dolazi iz Britanije.

"Nekoliko dnevnih listova javlja da je vezista Mančester junajteda Šinđi Kagava spreman za povratak u Bundesligu, u Borusiju Dortmund. Pregovori su u toku", piše Skaj sports.

Kagava je kupljen od "Milionera" za 17 miliona evra, biće im vraćen za deset i mogućih 2,5 miliona, zavisnih od ugovornih klauzula.

Nemački list "Der Vesten" objavio je da je Japanac već pristao da se vrati u Dortmund, a da je značajnu ulogu u donošenju te odluke imao i Kevin Groskrojc, koji ga je danima ubeđivao da opet obuče dres "milionera".

Kagava je igrao za Dortmund od 2010. do 2012. To mu je bilo i prvo evropsko iskustvo, s obzirom na to da ga je Jirgen Klop doveo iz Serezo Osake.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.