Kad Turci odreše kesu...

Izvor: Mondo, 01.Avg.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Turci odreše kesu...

Turska Superliga je tokom letnjeg prelaznog roka bila među najaktivnijima u Evropi. Oko 130 igrača potpisali su ugovore, a na pojačanja potrošeno više od 50 miliona evra!

Turski klubovi baš su se "otvorili" ovog leta. U dosadašnjem toku prelaznog roka potrošili su više od 50 miliona evra, a najviše novca "iskeširao" je istanbulski Fenerbahče.

"Žuti kanarinci" su za pojačanja platili 32,18 miliona evra, više nego svi ostali klubovi Superlige zajedno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Zanimljivo je da će naredne sezone u turskim klubovima igrati veliki broj poznatih imena. U redove turskih klubova stigli su između ostalog i Robin van Persi, Lukas Podolski, Samjuel Eto, Luis Nani, Mario Suarez, Rikardo Kvarežma…

Aktuelni prvak Turske Galatasaraj, koji je već u sastavu imao kvalitetne igrače poput Veslija Snajdera, Fernanda Muslere ili Felipa Meloa doveo je i nemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog. Galatasaraj za ovaj transfer Arsenalu će platiti 2,5 miliona evra. Osim Podolskog, šampion je angažovao još pet igrača, i ukupno potrošio četiri miliona evra.

Vicešampion Fenerbahče doveo je osam igrača, između ostalih i Robina van Persija, Luisa Nanija, a i Žozefa de Souzu, Simona Kjera, Žozea Fernandaoa, najboljeg golgetera prethodne sezone u Turskoj.

"Treći velikan" Superlige Bešiktaš je, takođe, bio veoma aktivan tokom prelaznog roka. "Crno-beli" nakon što su prodali Dembu Ba, pozajmili su nemačkog reprezentativca Marija Gomeza, a vratio se i Portugalac Rikardo Kvarežma. Istanbulski klub je doveo ukupno šest igrača, a potrošio je 8,25 miliona evra.

I Trabzonspor je dobro poslovao ovog leta. Njihov najistaknutiji transferi su bili Stefan Mbija i Luis Pedro Kavanda. "Bordo-plavi" su doveli ukupno pet novih igrača za šta su izdvojili 6,25 miliona evra.

Novi Superligaš Antalijaspor je apsolutno najviše privukao medijsku pažnju sa transferom Kamerunca Samjuela Etoa. Oni su pregovarali i sa Ronaldinjom, ali taj transfer je propao. Antalijaspor ovog leta kupio je čak 12 fudbalera.

Između ostalog, Balkanci su opet bili "meta" turskih Superligaša. Bivši igrač sarajevskog Željezničara Josip Kvesić prešao je u Antalijaspor, kao i Dejan Lazarević iz Kjeva, Avdija Vršajević iz Hajduka u Osmanlispor, Duško Tošić iz Genčlerbirligija u Bešiktaš, a Milan Lukač iz Partizana u Akhisaru.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.