Kaciga za virtuelnu realnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaciga za virtuelnu realnost

Lansiranje na tržište nove generacije kacige za virtuelnu realnost "viv VR", koju su proizvele kompanije Valv i HTC, biće odloženo za 2016. godinu, a prvobitno je očekivano krajem 2015. godine, objavljeno je na veb sajtu Gamasutra.

Američki Valv je naveo u saopštenju za štampu da bi konstruktor kacige, tajvanski gigant u proizvodnji smartfona, HTC, trebalo da počne da je isporučuje široj javnosti u većoj količini od prvog tromesečja 2016. godine.

Samo profesionalci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz te industrije moći će ove godine da imaju pristup prvim modelima tih kaciga.

Tim odlaganjem, "viv VR" dolazi u direktnu konkurenciju s "okulus riftom" i "morfeusom", sličnim proizvodima, prvi je razvio Fejsbukov ogranak Okulus VR, a drugi Soni, objavio je francuski dnevnik Mond u svom veb izdanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.