KLS traži pet srpskih klubova na Jadranu

Izvor: Mondo, 27.Jun.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS traži pet srpskih klubova na Jadranu

Prema stavu udruženja klubova, naša zemlja trebalo bi da ima i četvrtog i petog predstavnika u regionalnom takmičenju.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Olimpija predlaže ABA ligu sa 14 timova, Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije (UK KLS) je za ligu sa dva tima više - 16!

Nakon zahteva Ljubljančana da se u regionalnom takmičenju i sledeće godine takmiči isti broj ekipa, iz Srbije je stigao apel za dodatnim proširenjem.

Na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Predsedništva Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije minulog vikenda razgovarano je o ABA ligi jtd i pre svega je jednoglasno zauzet stav da bi to takmičenje trebalo da ima 14 timova.

Poručeno je da bi u tom slučaju, u skladu sa sportskim rezultatima, Srbija trebalo da ima četiri kluba, što bi dovelo do toga da četvrti srpski predstavnik bude FMP, preostali polufinalista plej-ofa koji nije na parketu izborio mesto na Jadranu.

Uz apel za četvrtim srpski, timom, prvi čovek takmičenja Leon Deleom izrazio je želju i za dodatnim predstavnikom Srbije:

"Ukoliko bi to većini drugih klubova odgovaralo, za Predsedništvo UK KLS prihvatljiva je i varijanta sa 16 klubova, s tim što članovi Predsedništva smatraju da bi u tom slučaju Srbija trebalo da ima pet klubova u ABA ligi", poručeno je u zvaničnom saopštenju.

U obrazloženju te odluke, navedeno je da je Predsedništvo UK KLS smatra da ABA liga ne bi trebalo da gubi mesta za klubove u Evrokupu koji organizuje EKA (firma koja rukovodi Evroligom), a u koji se može kvalifikovati samo iz regionalnog takmičenja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.