KAN: Balboa nokautirao Tunis - Ekvatorijalna Gvineja u polufinalu!

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015, 03:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAN: Balboa nokautirao Tunis - Ekvatorijalna Gvineja u polufinalu!

Reprezentacija Ekvatorijalne Gvineje plasirala se u polufinale Afričkog kupa nacija pobedom nad Tunisom rezultatom 2:1!

Junak velikog uspeha reprezentacje organizatora turnira bio je igrač portugalskog Eštorila Havijer Balboa, koji je u nadoknadi regularnih 90 minuta realizovao jedanaesterac, a onda u produžecima efektnim golom iz slobodnog udarca preokrenuo rezultat i odveo svoj tim među četiri najbolje selekcije Crnog kontinenta.

Tunis je poveo u 70. minutu preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Ahmeda Akaičija i činilo se, kako se meč bližio kraju, da će severnoafrička selekcija sačuvati vođstvo, međutim u samoj završnici Ekvatorijalnoj Gvineji je dosuđen sporan penal, koji je u gol pretvorio Balboa.

U dodatnom vremenu ovaj fudbaler je majstorijom iz "slobodnjaka" u 102. minut ukrasio jednu od najvećih pobeda ove malene zemlje.

Ekvatorijalna Gvineja će se u polfinalu sastati sa boljim iz duela Gana - Gvineja. Ranije, u polufinale se plasirao i DR Kongo posle velikog preokreta protiv Konga i pobede od 4:2.

U nedelju je na programu četvrtfinalni duel u kome će snage odmeriti Obala Slonovače i Alžir.

(Foto: Beta/AP/Themba Hadebe)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

KAN: Gana u polufinalu, golčina Atsua

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015

Reprezentacija Gane plasirala se u polufibale Afričkog kupa nacija posle ubedljive pobede nad Gvinejom rezultatom 3:0. Selekcija "crnih zvezda", kojom sa klupe koamnduje Izraelac Avram grant, u polufinalu će igrati protiv domaćina turnira Ekvatorijalne Gvineje...Demokratska Rpublika Kongo u drugm...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.