KALINIĆ UOČI DUELA SA ŠPANCIMA: Ponavljamo kao papagaji, ali mi smo drugi na svetu

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALINIĆ UOČI DUELA SA ŠPANCIMA: Ponavljamo kao papagaji, ali mi smo drugi na svetu

BERLIN - Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je da jedva čeka početak Evropskog prvenstva i dodaje da bi ekipa trebalo u svaki meč uđe maksimalno koncentrisano i motivisano.

"Dosadile su mi priče koliko možemo na ovom prvenstvu. Jedva čekamo da počnemo da igramo, a teren će pokazati koliko možemo... Ponavljamo kao papagaji, ali imamo dobru ekipu, dolazimo na prvenstvo kao druga ekipa sveta, odmah iza SAD. Očekivanja su najveća, pritiska ima, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smo se mi već navikli na njega. Mogu samo da kažem da ćemo dati sve od sebe i da jedino tako može da bude visok plasman", rekao je Kalinić novinarima u Berlinu.

Srbija će u prvom nastupu na šampionatu igrati protiv Španije, a Kalinić je ocenio da su im oni veliki dužnici.

"Rivalitet između nas postoji... Pogotovo s naše strane. Videli smo na SP prošle godine da svi momci žele da ih pobede. Njihova ekipa nije najjača u ovom trenutku, kao što je to bilo na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu prošle godine, međutim, ipak su za respekt. Pokušaćemo da ih pobedimo. Duguju nam mnogo, a motivacije ne nedostaje", kazao je Kalinić.

"Svi želimo pobedu, ali neće biti ništa strašno i ako izgubimo. U svaku utakmicu bi trebalo da uđemo koncentrisano i motivisano", dodao je on.

Reprezentativce Srbije su juče po dolasku u hotel u Berlinu dočekale nespremne sobe, a Kalinić je rekao da je tim uprkos tome stigao da se odmori.

"Osećamo se mnogo bolje. Imamo još da danas da se spremimo i odmorimo, a sutra nas čeka ono najvažnije zbog čega smo se spremali", kazao je on.

Srbija će u Berlinu u Grupi B prve faze Evrobasketa, osim protiv Španije, igrati protiv selekcija Nemačke, Turske, Italije i Islanda. Prvi meč na šampionatu izabranici Aleksandra Đorđevića igraće sutra od 18.00 sa Španijom.

.@nikola_kalinic u razgovoru sa predstavnicima medija u Berlinu. #EuroBasket2015 pic.twitter.com/YOCDYklQBk

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.