KAKVA GLUPOST MADRIDSKOG VELIKANA: Nisu pročitali ugovor i zbog toga izgubili 11 miliona evra

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA GLUPOST MADRIDSKOG VELIKANA: Nisu pročitali ugovor i zbog toga izgubili 11 miliona evra

Atletiko nije aktivirao klauzulu o otkupu ugovora belgijskog reprezentativca, pa ga je Sautempton dobio za "sitne pare"

Greške se dešavaju svakome, ali grešku koju je napravio Atletiko Madrid košta ga 11 miliona evra!

Evo kakav previd je napravila operativa kluba sa "Visente Kalderona"...

Atletiko je 1. septembra 2014. poslao belgijskog defanzivca Tobija Aldervirelda na pozamicu do kraja sezone u Sautempton. U ugovoru o pozajmici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je stajala klauzula prema kojoj "sveci" imaju pravo da otkupe Aldervirelda po ceni od 6,8 miliona funti, što je oko 9,5 miliona evra. Belgijanac se odlično snašao u Premijer ligi, pa je logično što su u Sautemptonu poželeli da ga zadrže, naročito jer mogu da ga dobiju za male pare.

Međutim, Atletiko je imao pravo otkaže klauzulu o otkupu, uz plaćanje određenih penala u visini od 1,5 miliona funti, odnosno malo više od dva milion evra. A to bi se svakako isplatilo Madriđanima, jer su dobili ponudu Totenhema za 26-godišnjeg belgijskog reprezentativca od 16 miliona funti, odnosno oko 22,5 miliona evra! Ali, "jorgandžije" očigledno nisu dobro pročitale ugovor potpisan sa Sautemptonom, pa nisu otkazale klauzulu i time omogućili "svecima" da povoljno dobiju odličnog igrača.

Prostom matematikom dolazi se do račune da je Atletiko na tom propustu izgubio 11 miliona evra, jer je Aldervirelda mogao da proda za 22,5 miliona evra, uz plaćanje penala od dva miliona, a dao ga je za 9,5! Neverovatna neozbiljnost za klub koji je pretprošle sezone bio šampion Španije i vicešampion Evrope.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.