Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV PREVARANT: Fudbaler spiskao tuđih 40 miliona evra na prostitutke, automobile, provod...

Škot Majkl Mekindo prevario oko 300 poznatih ličnosti, koje su mu dale pare za unosan posao, a on ih je proćerdao.

Bivši škotski fudbaler Majkl Mekindo skupio je od prijatelja i kolega 30 miliona funti radi ulaganja u poslovni projekat, ali je umesto toga sve pare potrošio na uživanje.

Mekindo (35) je igračku karijeru završio 2011. godine u engleskom Koventriju. Izgleda da mu je, po odlasku u penuziju, ponestalo finansijskih sredstava za lagodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << život, pa se odlučio na prevaru.

Skupio je 30 miliona funti, što je više od 40 miliona evra, od 300 javnih ličnosti sa obrazloženjem da će novac uložiti u biznis. Umesto toga, spiskao ga je na elitne prostitutke, kupovinu kuća, skupih automobila (kao što je bentli) i provod.

Ne samo da je Mekindo potrošio sve te pare, već je sada u dugu od oko 2,4 miliona funti (3,3 milion evra).

Trenutno se nalazi pod istragom, a izdržavaju ga roditelji i prijatelji, koji ga se nisu odrekli.

"Imao je telohranitelja, plaćao je potoke šampanjaca i kupovao žene po Marbelji. Izigravao je gospodina Velikog", izjavio je jedan fudbaler koji je "uložio" 75 hiljada funti u Mekindoov "biznis".

Mekindo je velike sume potrošio tokom tri nedelje u tom španskom mondenskom letovalištu. Iznajmljivanje vile za taj period koštalo ga je 27 hiljada funti, a poznato je da je samo u jednom danu na plaži potrošio 40 hiljada britanskih novčanica!

"Koliko je imao devojaka i pića, to je da čovek ne poveruje. Ne možete da zamislite kako je trošio", dodao je drugi "ulagač".

Majkl je dugo živeo u hotelu sa pet zvezdica u kome sobu plaćao četiri hiljade funti nedeljno, a jednom je angažovao poznatu manekenku Džordžiju Eden, uz 30 drugih modela, za druženje sa gostima na njegovoj zabavi.

"Trebalo je samo da pričamo i družimo se sa gostima. Rečeno nam je da ćemo biti plećene u roku od mesec dana.

Pare nikada nismo dobile", izjavila je razočarana Džordžija Eden.

Najviše para Mekindou dao je bivši igrač Kvins park renedžersa i Hala, Džimi Bulard, oko 600 hiljada funti. Kada je ostao bez svega, prijavio se za učešće u rijaliti šouu.

Majkl Mekindo je već imao jedno saslušanje na sudu, a drugo je zakazano za 25. mart.

U kontekstu ove priče, prisetimo se izjave slavnog Džordža Besta, kojom se očigledno vodio Mekindo:

"Pare sam potrošio na piće i žene... Ostalo sam proćerdao".

Tokom karijere Majkl Mekindo je nastupao za mnoge engleske klubove, između ostalih i za Derbi, Barnsli, Vulverhempton, Bristol siti...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.