KAKAV PREOKRET Naše odbojkašice grabe ka Riju, pala i nepobediva Rusija!

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV PREOKRET Naše odbojkašice grabe ka Riju, pala i "nepobediva" Rusija!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pravi podvig na Svetskom kupu, savladavši u sedmom kolu do sada neporaženu selekciju Rusije sa 3:2 i to posle preokreta. Nakon dva izgubljena seta, naše odbojkašice su pobedile prvaka Evrope sa 22:25, 22:25, 25:14, 25:23, 15:12.

Šesti uzastopni trijumf izabranica selektora Zorana Terzića, koje su pobedile i prvaka sveta - SAD, delovao je kao nemoguća misija posle dva odigrana seta u Sendiaiju. Ipak, ohrabrene odličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrom do samih završnica, u kojima su popuštale posle dostizanja 21. poena, one su krenule - baš po nemoguće.

Ostavivši Jelenu Nikolić na klupi posle prvog seta, a odmenivši libera Silviju Popović Suzanom Ćebić od trećeg, Terzić je "razmrdao" ekipu. Ali, nije samo selektor uticao na preokret, već i njihova rešenost da ne odustanu onda kada bi mnogi odustali. Postava Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Tijana Bošković, te Malešević koja je odmenila Nikolićevu, zaigrala je kao u transu.

Ruskinje odjednom nisu imale rešenja ni za blok rivalki, niti su mogle da računaju na onoliki broj grešaka suparnica kao u uvodna dva seta, pa su osokoljene Srpkinje počele da ostvaruju ono što su i zamisile.

Stigle su tako do petog seta, a u njemu je bilo i fantastične odbojke, i prave sportske drame.

Nakon što su Ruskinje povele sa 2:4, dobri servisi Mihajlovićeve doneli su prvi preokret. Oni su bili uvodi u majstorije juniorke Tijane Bošković, koja je svojim smečom i 25. poenom na meču donela 5:4. I dok su se Rusi oslanjali na prave "gromove" Natalije Območajeve, Boškovićeva je uzvraćala i na druge načine, blokom je omogućila vođstvo od 7:6, svojim silovitim udarcem i 27. osvojenim poenom 8:7, a onda je maestralan servis Tijane Malešević omogućio i dva razlike za Srbiju.

Ruskinje ne bi bile to što jesu da se nisu izdigle iz te situacije i sa tri uzastopna poena preuzele vođstvo, no onda je na servis "stala" Jovana Stevanović. Uzdrmle su njene lopte suparnice, Maja Ognjenović bi potom majstorski organizovala kontre i, uz jedan dvojni blok Rašić - Mihajlović, Srpkinje su povele sa 12:10. Poslednji juriš Ruskinja, naravno - preko Območajeve, doneo im je dva poena kasnije nerešen rezultat, ali onda je blok naše nacionalne selekcije potpuno šokirao "zbornaju komandu", rešivši ishod ovog meča.

Ukoliko najbolje odbojkašice Srbije savladaju tri naredna suparnika, Kubu, Argentinu i Keniju, a desi se da SAD pobedi Ruskinje, a Ruskinje Kinu - naša reprezentacija će sigurno biti među dve najbolje ekipe, što znači i da će već sada obezbediti učešće na Olimpijskim igrama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpkinje preokrenule dva seta zaostatka

Izvor: B92, 31.Avg.2015

Odbojkašice Srbije ostvarile su novu veliku pobedu na Svetskom kupu, pala je i Rusija posle velikog preokreta...Izabranice Zorana Terzića su nanele prvi poraz rivalkama sa istoka Evrope uprkos zaustatku od dva seta, bilo je 3-2 (22:25, 22:25, 25:14, 25:23, 15:12)...Tijana Bošković predvodila je Srbiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.