Jovović: Sve ovo može samo da nas motiviše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovović: Sve ovo može samo da nas motiviše

Srpski odbojkaš Nikola Jovović rekao je danas da veruje da će svi problemi koji su zadesili njegovu ekipu na putu do Teherana još više motivisati njegovu ekipu u predstojećim utakmicama Svetske lige.

"Napokon smo ušli u halu i počeli da treniramo... Osećaj je čudan. Ne znamo gde nam je glava, prošli smo dosta toga u putu, prvi put od kad sam ja u reprezentaciji da nam se ovakve stvari dešavaju. Ne možemo tu ništa da promenimo, ali mislim da to može samo da nas motiviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da odigramo bolje. Daćemo sve od sebe u ovom trenutku", rekao je Jovović.

Odbojkaši Srbije su u utorak, umesto u ponedeljak, krenuli za Teheran, letom do Istanbula. U trenutku terorističkog napada u Istanbulu oko 21.00 po srednjoevropskom vremenu, reprezentativci Srbije su bili u avionu na 10.000 metara visine negde iznad Bugarske.

Avion iz Beograda je na aerodrom "Ataturk" u Istanbul sleteo u 22.05, sat posle terorističkog napada. Odbojkaši su nekoliko sati proveli u avionu na pisti.

Posle svih problema oni su kasno sinoć stigli u Teheran gde će od petka do nedelje igrati utakmice trećeg vikenda Svetske lige sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Prvi protivnik će im biti Iran.

"Ušli smo u pobednički ritam, nadam se da ćemo nastaviti. Malo nas je ovo poremetilo, ali spremni smo", rekao je Jovović.

Tehničar Aleksa Brđović je istakao da je atmosfera u timu sjajna i pored svih problema.

"Iran je dobra reprezentacija, igraju kući, imaće podršku... Nadam se pobedi i nastavku pobedničkog niza", rekao je Brđović.

Srednji bloker Marko Podraščanin naveo je da njegova ekipa ide na pobedu.

"Igrali smo pre tri godine ovde, biće stvarno nezgodno, s obzirom na to da će doći 12.000 žestokih navijača koji se deru iz sveg glasa. Lepo je za igranje, a još lepše za pobediti. Ozbiljna su i iskusna ekipa, nismo baš najbolje prolazili protiv njih poslednjih godina. Jako lepo igramo, mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali obzirom da smo imali težak put i da smo umorni... Ali, idemo na pobedu kao uvek", rekao je Podraščanin.

Grbić: Biće teško protiv Irana i potpuno drugačije nego u Beogradu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da očekuje težak meč sutra protiv Irana u Teheranu, kao i da se da nevolje u putu neće ostaviti traga na ekipi.

Srbija je prošle nedelje pobedila Iran u Svetskoj ligi sa 3:1 u Beogradu.

"Sutrašnji meč će biti drugačiji u svakom pogledu. Igraju pred svojim navijačima, koji su bučni i teško je igrati pred njima. To se potvrdilo i prošle godine kad se Iran za malo nije kvalifikovao za završni turnir, jer je sve u početku igrao u gostima, a posle sve kod kuće", rekao je Grbić po dolasku u Teheran.

"Imali smo velikih problema poslednja četiri dana, nažalost. U poslednjih pet dana smo praktično imali samo jedan trening i dve skoro neprospavane noći. Nadam se da to neće ostaviti traga na našu igru sutra. Cilj nam je uvek isti, da pružimo svoju najbolju partiju i da izvučemo maksimum iz zadate situacije", rekao je Grbić.

"Ista meta, isto odstojanje: od prve lopte, radimo agresivno na svaku loptu", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jovović posle užasnih scena na istanbulskom aerodromu: Napokon smo ušli u halu, ne znamo gde nam je glava

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2016, 12:08

Osećaj je čudan. Prošli smo dosta toga u putu, prvi put od kad sam ja u reprezenzaciji da nam se ovakve stvari dešavaju – kaže srpski odbojkaš Srpski odbojkaš Nikola Jovović rekao je da veruje da će svi problemi koji su zadesili njegovu ekipu na putu do Teherana još...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.