Jovičić: Primarna borba protiv korpucije

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Primarna borba protiv korpucije

LAKTAŠI - Borba protiv kriminala i korupcije jedan je od primarnih zadataka Stranke pravedne politike /SPP/, rekao je na večerašnjoj javnoj tribini u Laktašima predsjednik SPP-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić.

On je istakao da bez efikasne i pravno utemeljene borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije nema ni ekonomskog, socijalnog i bilo kojeg drugog prosperiteta u Republici Srpskoj i BiH.

Jovičić je dodao da je neohodno skratiti procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izdavanja odobrenja, odnosno rješavanja predmeta sa 60 na pet dana, jer taj period od 60 dana i ostavlja najveći prostor za korupciju.

"Treba smanjiti troškove javne administracije, promijeniti procedure i donijeti preciznije i konkretnije zakonske propise, jer su mnoge odredbe tako propisane da ostavljaju prostor za korupciju", istakao je Jovičić.

Kandidat SPP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Dragiša Savić istakao je da je SPP jedina ozbiljna nova politička snaga u Srpskoj, koja ima rješenja za situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

"Administrativni aparat u Srpskoj na lokalnom i republičkom nivou godišnje košta dvije milijarde KM. Ta se sredstva moraju racionalnije trošiti, čime bi se stvorili uslovi za ulaganje u socijalne programe, razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i podsticaje za poljoprivredu", rekao je Savić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masovno izaći na izbore

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2014

BANJALUKA - Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić pozvao je danas građane da masovno izađu na izbore, jer jedino svojim glasom mogu dati doprinos promjenama..."Promjene su potrebne, ali ne takve koje nudi Savez za promjene, jer su imali priliku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.