Jovetić o tetovažama, ping-pongu, derbijima...

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovetić o tetovažama, ping-pongu, derbijima...

Reprezentativac Crne Gore iz redova Mančester sitija u intervjuu za "Gardijan" pričao i o nekim nefudbalskim temama.

Foto: AP/Rui Vieira

 Stevan Jovetić bi u nedelju (14.30) mogao da odigra svoj prvi derbi Mančestera.

U utakmici desetog kola Premijer lige njegov Siti ugostiće komšijski Junajted.

Prošle sezone nije dobio priliku da igra protiv gradskog rivala, iako je fizički bio spreman, pa se nada da će ga trener Manuel Pelegrini ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << put "baciti u vatru".

"Znam šta znači igrati gradski derbi, pošto sam sa Partizanom igrao protiv Crvene zvezde. To su utakmice zbog kojih se i bavimo fudbalom. Za mene je lepši osećaj igrati derbi protiv gradskog rivala, nego derbi Lige šampiona, protiv Bajern Minhena ili Rome. Ovo je nešto više...", smatra Jovetić.

Reprezentativac Crne Gore veruje da "građani" u 168. međusobnom duelu mogu do treće uzastopne pobede u prvenstvu protiv "đavola".

"Važno je da pobedimo, jer Junajted ima dobar tim i dobre pojedince. Iz istog smo grada, tako da je važno da pokažemo da smo bolji. Nadam se da ćemo i uspeti u tome".

U opširnom intervjuu za "Gardijan", Stevan Jovetić nije pričao samo o fudbalu. Bilo je i opuštenijih tema...

Otkrio je koje sve motive ima istetovirane na levoj ruci.

"Iscrtao sam je pre četiri ili pet meseci i svaka tetovaža ima svoje značenje. Jedna je posvećena porodici. Tu je i veliki sat, pošto mnogo volim satove... Šta još imam? Ovo je Venecija, pošto volim taj grad, a ovo su anđeli, koji me štite", objasnio je 24-godišnji fudbaler i najavio da bi uskoro mogao da pređe i na tetoviranje desne ruke.

Novinar britanskog lista podsetio je crnogorskog napadača na turnir u ping-pongu (stonom tenisu) koji su igrači Mančester sitija igrali tokom letnjih priprema.

Bivši igrač Partizana i Fiorentine bio je najbolji, pobedivši Jaju Turea u finalu.

"Jeste, pobedio sam. Ture je mnogo bolji na fudbalskom terenu", našalio se Jovetić.

"Svi smo igrali, a pobednik je ostajao za stolom. Bio sam bolji od Davida Silve, Kolarova, Džeka i Turea. Džeko je dobar, slični smo", zaključio je.

Prisetio se mladi fudbaler i perioda kada je nosio kapitensku traku u Partizanu. Kaže da je to možda i smetalo nekom od saigrača, ali da on to nije primetio.

"Sa 17 godina sam postao kapiten i osvojili smo prvenstvo i kup, a posle toga sam otišao u Fiorentinu... Iznenadilo me je to što sam izabran za lidera ekipe. Bilo je tu dosta starijih igrača od mene, iskusnijih. Ne znam zašto sam ja odabran, ali naravno da sam bio srećan zbog toga. Partizan je veliki klub, a ja sam bio dete. Možda su neki stariji igrači očekivali traku i bili ljuti zato što je nisu dobili, ali ne na mene, već na klub. Nikada mi neko nije zamerio, svi su bili korektni. Zbog toga smo i osvojili trofeje...", smatra Jovetić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.