Jovetić: Nadam se da ću da ostanem u Sevilji

Izvor: B92, 24.Mar.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovetić: Nadam se da ću da ostanem u Sevilji

Fudbaler Stevan Jovetić, u intervjuu za sajt Sevilje, govorio je o teškom periodu u Interu i dodao da se nada da će i sledeće sezone igrati u Španiji.

Crnogorski reprezentativac, kao pozajmljeni igrač Intera, pojačao je klub iz Andaluzije u zimskom prelaznom roku, a španski klub ima pravo otkupa ugovora u junu.

Jovetić se odlično snašao u španskom klubu i na 11 mečeva zabeležio tri gola. Bivši fudbaler Mančester istakao je da želi da ostane u Španiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Ovde mi je lepo i nadam se da ću da ostanem u Španiji. Odgovaraju mi karakteristike Sevilje, reč je o napadačkom timu, a takav fudbal volim.

Reprezentativac Crne Gore već je govorio da je zbog Real Madrida odlučio da dođe u španski klub, a sada je otkrio da su bivši saigrači imali važnu ulogu u ovom prelasku.

“Bivši saigrači iz Intera Banega, Kondobgija i Medel, kao i Nasri, koga poznajem iz Mančester Sitija, sve najbolje su mi rekli o Sevilji, o gradu i o timu, kao i strasti primetnoj na tribinama kad igramo utakmice na našem stadionu. Dodatni razlog bio je taj da su neki igrači uspeli da baš u Sevilji ožive svoje karijere i ja sam srećan što se i meni ukazala takva šansa“.

Napadač je ove sezone u dresu Nerauzura odigrao samo pet utakmica, a nije izlazio na teren od 20. novembra i remija sa Milanom.

“Poslednjih šest meseci u Interu su bili veoma teški za mene. Malo sam dobijao šansu da igram, ali sam zato, na sreću, dobijaopozive za nacionalni tim Crne Gore, gde sam postigao tri gola i namestio četiri gola u četiri kvalifikacione utakmice za Mundijal. Svakog dana trenirao sam sto odsto, osećao sam se dobro, spremno, ali nije lako kad iza sebe imate šest meseci pauze. Skoro bez igre. U takvim slučajevima morate da radite još žešće, verujući u sebe i svoje mogućnosti. Frank De Bur i Stefano Pioli nisu računali na mene, ali to ne nije slomilo, jer ako drugi ne veruju u vas onda je veoma važno da vi sami budete sigurni u ono što možete. Bio sam spreman, znao sam da će na kraju sve da ispadne dobro“.

Veliku zahvalnost duguje svom bivšem strategu iz Intera, Čezaru Prandeliju.

“Od Čezara Prandelija sam dosta naučio i njemu dugujem. On je sjajan strateg i pod njegovim vođstvom sam igrao sjajno. Bio sam nervozan što ne igram više u mojoj prvoj sezoni, ljutio sam se, ali kad se sad setim tog perioda shvatam da nisam bio spreman za takvu vrstu fudbala“, dodao je Stevan Jovetić.

Jovetić, koji posle dve sezone u Partizanu, pet u Fiorentini, dve u Mančester Sitiju i jedne u Interu, ima ukupno četiri trofeja, 'duplu krunu' sa 'crno-belima' i dva trofeja na Ostrvu sa 'Građanima', značajno je pojačanje za prošlogodišnjeg osvajača Lige Evrope i učesnika osmine finala Lige šampiona ove sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.