Joveta sam donosi pobede Interu! Eder lomio kičme Napolitancima, Birsa ubio pauka za sraman poraz Lacija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joveta sam donosi pobede Interu! Eder lomio kičme Napolitancima, Birsa ubio pauka za sraman poraz Lacija (VIDEO)

Ko je očekivao posle dva kola: Kjevo na prvom mestu, Juve na začelju

Posle prva dva kola u Italiji čak pet klubova ima maksimalan učinak, ali među njima je od velikana samo Inter! A da ovog leta na Đuzepe Meacu nije stigao Stevan Jovetić, verovatno se ni Nerazuri ne bi našli u društvu vodećih. Crnogorski as ponovo jje kao i u prvoj rundi vodio Manćinijevu ekipu do pobede, ovoga puta postigavši dva gola protiv Karpija. Ona drugi, pobedonosni, pao je u 89. minutu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << penala.

Nije Inter ni ovoga puta blistao. Baš kao i protiv Atalante bila je to sasvim prosečna partija, na momente i ispod proseka, ali eto koliko znači jedan takav as u ekipi i kada dobro odaberete na fudbalskoj pijaci. Jovetićev prvi gol u 31. minutu je prava mala majstorija. Na 1:1 domaćin je izjednačio u veoma nezgodnom trenutku po Inter (81. minut), ali gosti su smogli snage da dođu do celog plena. U šesnaestercu je oboren kapiten Milaneza Gvarin, a Stevan Jovetić bio hladnokrvan u ključnom trenutku...



Preostale četiri ekipe s maksimalnim učinkom su Kjevo, Torino, Sasuolo i Palermo. Ponajveće iznenađenje ovog kola priredili su svakako Leteći magarci koji su na svom Bentegodiju demolirali Lacio - 4:0. Dva gola dao je Paloski, a po jedan Međorini i Birsa. Ono što je Slovenac uradio može se komotno nazvati golčinom... Sergej Milinković Savić svih 90 minuta presedeo je na klupi.



Torino još jednog našeg internacionalca Nikole Maksimovića napravio je veliki preokret u sudaru sa Fjorentinom Posle 0:1 na poluvremenu Bikovi su za deset minuta (od 67. do 77.) postigli čak tri gola i odneli tri boda.



U pobedi Đenove nad Veronom (2:0) Darko Lazović igrao je od 72. minuta, kada je ušao umesto strelca prvog pogotka Pavoletija. Na drugoj strani Boško Janković je bio starter, ali je zamenjen u 69. minutu.

Jedan od najlepših golova kola pao je na stadionu Atleti Azuri. Taj stadion postao je taličan za evrogolove zaista, sećate se kakvi su padali u finišu prošle sezone... Danas se bombom sa oko 20 metara istakao Gomez...

Jedan od derbija kola odigran je u Napulju, gde je Napoli ugostio Sampdoriju. Imali su domaći sigurnih 2:0 pogocima Gonzala Iguaina, ali su Đenovljani vaskrsli na tri minuta i u tom periodu preko odlazećeg Edera stigli do boda. Izjednačujući pogodak Edera prava je genijalnost. U šali bismo mogli da pitamo Albiola da li su mu svi pršljenovi na mestu...



I za kraj jedna zanimljivost. U narednom kolu sastaju se Juventus i Kjevo. Začelje protiv vrha, ali u zamenjenim ulogama. Nesvakidašnja situacija, zar ne?

SERIJA A – 2. KOLO:

Subota:

Bolonja – Sasuolo 0:1 (0:0)

/Floro Flores 86/

Milan – Empoli 2:1 (1:1)

/Baka 16, Luiz Adrijano 69 - Saponara 20/

Nedelja:

Roma – Juventus 2:1 (0:0)

/Pjanić 61, Džeko 79 – Dibala 88/

Atalanta – Frosinone 2:0 (1:0)

/Stendardo 21, Gomez 69)

Karpi – Inter 1:2 (0:1)

/Di gaudio 81 - Jovetić 31, 89pen/

Kjevo – Lacio 4:0 (3:0)

/Međorini 12, Paloski 30, 67, Birsa 45/

Đenova – Verona 2:0 (0:0)

/Pavoleti 57, Gakpe 77/

Napoli – Sampdorija 2:2 (2:0)

/Iguain 9, 39 - Eder 57pen, 59/

Torino – Fiorentina 3:1 (0:1)

/Moreti 67, Kvaljarela 69, Baseli 77 - Alonso 10/

Udineze – Palermo 0:1 (0:1)

/Rigoni 8/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.